3 koraka da prodaja telefona polovnog bude uspešna 

Ako se rešili da kupite novi mobilni telefon, postavlja se pitanje, šta ćete sa starim?

Prodaja telefona koji je polovan, a očuvan i u dobrom stanju, uvek je dobra ideja. Na taj način dobićete dodatan novac koji možete spojiti sa budžetom za kupovinu novog telefona, i uzeti sebi telefon boljih performansi.

Ono na šta treba obratiti pažnju kada je prodaja telefona u pitanju jeste podaci koji ostaju na njemu. Svako treba da zaštiti svoje podatke i veoma je rizično kada na polovnom telefonu koji je prodat ostanu neki podaci.

Preporuka uvek glasi da treba zaštititi i obrisati sve podatke koji su na uređaju za prodaju, na taj način da im sledeći korisnik ne može pristupiti. Ako vi ne biste zloupotrebili tuđe podatke koje nađete na polovnom telefonu, ne znači da neko drugi to ne bi učinio. Informacije od značaja u pogrešnim rukama mogu da naprave veliku štetu pojedincu ili zajednici.

Današnji smartphone telefoni sadrže informacije od velike važnosti o pojedincu, kao što su: bankovni računi, e-pošta, GPS koordinate i različite tekstove.

Stručnjaci iz ove oblasti tvrde da je resetovanje pametnog telefona i vraćanje na fabrička podešavana samo jedan od tri koraka koja morate preduzeti ako vas zanima prodaja telefona. Svi misle da resetovanjem fabričkih postavki uklanjamo datoteke sa podacima, ali to nije u potpunosti tačno.

Podaci ostaju, a uklanjaju se samo datoteke. Danas se svi mogu poslužiti sa nekim od besplatnih alata koji imaju otvoreni kod za ispitivanje mobilnog uređaja i na taj način pronaći datoteke koje više nisu povezane sa podacima. Naravno dosta toga zavisi i koji je pametni telefon u pitanju, koji proizvođač i koji je operativni sistem.

Da bi prodaja telefona bila uspešna i kako bi dobili što više novca za vašeg polovnjaka, a pritom obrisali podatke potrebno je da uradite ova 3 koraka:

  1. Korak je da obrišete sve svoje podatke

  2. Korak je da potvrdite da su svi podaci izbrisani

  3. Korak je da dobijete izveštaj o brisanju.

Pametni telefoni su vrsta uređaja koji unapređuje naš život na svakodnevnom nivou, bilo da se radi o poslu ili razonodi. To je vrsta uređaja koja nam pomaže da na najbrži mogući način pronađemo odgovor na bilo koje pitanje ili nedoumicu.

Koliko ljudi na svakodnevnom nivou potraži neki odgovor u knjizi? Pa sigurno minimalan, danas svi odgovore tražimo na Googlu jer je to najbrži način da dođemo do informacije ili rešenja problema.

Ovi uređaji doneli su nam tu lagodnost da informacije tražimo i dobijamo u pokretu, dok šetamo, dok ispijamo kafu sa prijateljima, dok vozimo ili dok obavljamo sasvim nešto drugo.

Ako tražite određeni poklon da kupite, određenu lokaciju da do nje stignete, ili pak hoćete da nađete povoljan smeštaj dovoljno je samo da guglate i u svega par sekundi dobijate odgovor na vaše pitanje. To je i više nego povoljna okolnost novih tehnologija 21. veka.

Pored ovih na prvi pogled bezazlenih informacija zamislite samo koliko bitnih i samo vama važnih informacija prođe kroz vaš pametni telefon. Zato kada vam padne na pamet prodaja telefona obavezno prvo obrišite sve svoje podatke.

Sponzorisani tekstovi:

Loading...