Da li besplatno može da se nauči strani jezik?

Kažu koliko stranih jezika znač, toliko vrediš. Mnogim roditeljima je upravo ova rečenica argument kako dete da natera da uči neki strani jezik. Čini se danas da bez engleskog nije moguće otići u inostranstvo, ali treba to objasniti deci.

Dok su deca mala, lakše će jezik naučiti. A pritom, mnogo je zabavnije ako idu u školicu za jezike, jer ima i druge dece, pa je onda učenje mnogo lakše. drugačija je situacija sa nama odrasilima. Obaveza je više, a vremena sve manje. Najčešće se časovi jezika zamene za neke druge aktivnosti, pa se potpuno zanemari usavršavanje.

Kako učiti strani jezik pomoću aplikacije?

No, u vremenu savremenih tehnologija, prilike za usavršavanje su brojne. Samo je pitanje da li se nove tehnologije koriste na pravi način. Umesto što sate provodiš na društvenim mrežama, iskoristi vreme i nauči novi strani jezik potpuno besplatno.

Naravno, uz pomoć nekoliko programa naučićete jezik brzo i lako, a skoro svaki program ima u ponudi i aplikaciju za mobilni telefon, stoga će učenje biti mnogo jednostavnije. Ipak, ovde treba uzeti u obzir i to da je učenje svakog jezika podeljeno na nivoe.

Početnici bi trebalo od samog starta da uče nove stvari, dok će osobe koje već neko znanje poseduju odrediti na kom su nivou, pa tek onda nastaviti sa učenjem.

Ako sami želite da naučite neki strani jezik, onda je aplikacija pravo rešenje. akcije su podeljene tako da odgovaraju nivou na kojem je vaše trenutno znanje, a svaka lekcija je osmišljena tako da se prvo sluča, čita i gleda, pa se tek onda uspostavlja komunikacija.

Vrlo često se ponavljaju primeri kako bi se mnogo brže savladalo gradivo. Takođe, aplikacije su odlične i za sve one koji bi da se podsete nekog stranog jezika, a evo koje aplikacije vam mogu pomoći.

# 1 Duolingo

Dvojezična aplikacija Duolingo će vam pomoći prilikom učenja stranog jezika, jer ako učite nemački na primer, vi dobijate primere na engleskom jeziku što je odličan način da jedan jezik usavršavate, a novi da učite. Svakako, nakon određenog vremena ponovo pređite lekcije koje ste učili kako biste gradivo utvrdili. Sve dok potpuno ne savladate određeno gradivo neete moida pređete na sledeću vežbu, pa ako napravite mnogo grešaja, onda ćete morati istu vežbu ponovo da radite.

Izgleda da i za moderne tehnologije važi pravilo ponavljanje je majka učenja. Još jedna opcija vam je dostupna. Ako zajedno sa prijateljima učite i ako se pratite, moći ćete svoje rezulatate da uporedite sa njihovim i tako međusobno da se takmičite.

# 2 Livemocha

Reč je o besplatnom program koji služi kako bi se prevodile reči na stani jezik koji planirate da učite. Uvek postoji opcija Guglovog prevodioca, ali svi znamo da to i nije najbolja opcija koju bi mogli da upotrebite. Ovaj program nije baš ni za početnike, jer može da napravi opštu pometnju, ali može da bude odličan za sve one koji žele da uče zajedno sa drugim ljudima, pa kada se međusobno povežu, zajedno mogu da proveravaju vežbe i jedni drugima da proveravaju zadatke.

Ova aplikacija može da posluži i ljudima koji odlično obavljaju svoj posao, ali im nekada zastane mozak, pa tako prevodilac ili sudski tumač za engleski jezik može da izabere neki program kako bi pronašao adekvatnu reč za svoj prevod. Naravno, ove aplikacije i programi isključivo služe za sticanje novih znanja, a nikako ne bi trebalo da budu zamena za formalno obrazovanje, pogotovu ako je o ozbiljnim profesijama reč.

Sponzorisani tekstovi:

Loading...