Fitoval šampon – prednosti i iskustva

Koliko nam se puta desilo da u toku jednog dana izvučemo i po nekoliko stotina vlasi  prilikom češljanja? Hvatamo se za glavu i pitamo gde smo to pogrešili i kakav smo previd napravili u nezi svog temena. Ako izuzmemo periode takozvanog sezonskog većeg gubitka kose koji se dešava pri prelasku jednog godišnjeg doba u drugo, obično govorimo o gubicima kod velikih stresnih situacija kao i kod  preteranog izlaganja kose hemijskim preparatima kakvi su razne farbe, visokoprocentni hidrogeni, razni lakovi i boje za kosu.

Takođe veliki je broj i raznih patoloških stanja kao i sistemskih bolesti koje su praćene masovnim gubicima dlake, a kojima se moramo ozbiljno posvetiti i pronaći njihov uzrok.

Fitoval šampon – prednosti i iskustva

Paleta Fitoval proizvoda

Šansu da nam pokažu svoju moć u rešavanju problema opadanja kose, oštećenja dlake i perutanju temena, daćemo ovom prilikom Fitoval proizvodima za negu kose, bilo da odaberemo Fitoval šampon protiv opadanja kose, Fitoval šampon protiv peruti za intenzivnu i učestalu negu, ili Fitoval losion. Ovi proizvodi pomoći će nam da popravimo ono do čega nas je doveo brz način života povezan sa stresom, neadekvatna ishrana, kao i drugim stečeni, ali i nasleđeni poremećaji organizma. Pored navedenih proizvoda, u laboratorijama Krke razvijen je i sistem dopune ishrane organizma, putem upotrebe Fitoval kapsula protiv opadanja kose.

Sastav Fitoval proizvoda

Kada smo uočili da nam kosa opada intenzivnije nego što je to za nas uobičajeno, a to je smatraju dermatolozi više od 100 vlasi dnevno, kada nam kosa nije više onako gusta i bujna već je postala proređena i suva, okrećemo se korisnim efektima koje nam pruža Fitoval linija proizvoda.

Pozitivni efekti Fitoval šampona potiču od njegovih glavnih sastojaka a to su pšenični peptidi, glikogen, ruzmarin i amika. Zajedno , svi ovi prirodni sastojci stimulišu rast nove kosa, jače kose, kose koja je voluminoznija, sjajnija i vitalnija. Takođe, omogućit će da se postignuti volumen zadrži , tako što će smanjiti njeno ponovno opadanje.

Pred nama je zadatak da razjasnimo kako ove supstance zapravo deluju. 

Pšenični peptidi deluju tako što će prodreti duboko u koren dlake, i jačati dlaku tokom njenog rasta.

Glikogen regeneriše ćelije korena dlake, koje omogućavaju rast nove i zdrave kose, dok ruzmarin i amika poboljšavaju cirkulaciju korenu dlake.

Za rešavnje problema, u laboratorijskim ustanovama Krke preporučuju istovremenu primenu i kombinaciju njihova tri proizvoda za negu a to su Fitoval šampon, Fitoval losion i Fitoval kapsule. U zavisnosti od količine vlasi koja opada, konsultujte se sa svojim lekarom i krenite sa upotrebom pa makar i jednog od pomenutih proizvoda.

Kako se upotrebljava Fitoval šampon?

Kao i bilo koji drugi, i Fitoval šampon se nanosi na prethodno pokvašenu, vlažnu kosu, utrlja se neophodna količina u zavisnosti od njene dužine, ostavlja se zatim da odstoji 3-5 minuta, i potom dobro ispere. Po potrebi ili navikama o higijeni, postupak ponoviti. Po pravilu  šampon ima blago dejstvo i ne izaziva iritaciju. Možete ga kombinovati sa višeminutnom masažom temena, a nakon upotrebe je dozvoljno naneti svoj omiljeni regenerator ili masku za kosu.

Testiranja obavljena u Francuskoj, pokazala su pozitivan učinak na čak 73% ispitanika koji su Fitoval koristili u periodu od tri nedelje, što složićete se nikako nije mali procenat.

Dakle da zaključimo. Ukoliko ne volite da sami eksperimentišete sa prirodnim sredstvima za brži rast kose poput upotrebe raznih ulja kakva su ricinusovo ili ulje koprive, preparatima poput pantenola i gline, probajte ovo jednostavno rešenje u vidu gotovog preparata koje možete naći u bočicama od 100 ml ili 200 ml. Kontraindikacija nema, a i cena je relativno pristupačna za ovakvu vrstu pomoći i kreće se od 300 dinara za meru od 100 ml šampona, do maksimalnih 750 dinara za kapsule protiv opadanja kose.

Sponzorisani tekstovi:

Loading...