Ideje za dodatnu zaradu

Koliko god zarađivali, uvek će nam malo faliti da pokrijemo sve troškove, naročito kada dođe „visok“ datum – nekoliko dana pred primanje plate.

Upravo iz tog razloga je dobro da osim osnovne imate i dodatnu zaradu, a ukoliko nemate ideju kako biste mogli da dopunite sadržaj svog novčanika, predlažemo vam nekoliko proverenih, a ne tako teških načina.

Važno je jedino da imate vremena ali i volje da se malo pomučite i radite možda i više nego obično, ali ako je potrebno da uštedite novac za neki viši cilj, verujemo da vam ništa neće tako teško pasti!

Privatni časovi

Privatni časovi su definitivno najbolji način da obezbedite dopunu svom mesečnom budžetu jer je jedini uslov koji treba da ispunite – da posedujete neko znanje!

Na primer, ukoliko odlično znate neki strani jezik, lako možete pronaći učenike kojima baš engleski, nemački, francuski ili bilo koji drugi jezik koji vi znate baš slabo ide i – eto zarade.

Takođe, ukoliko ste po struci profesor stranih jezika, tu su škole stranih jezika u Beogradu i gotovo svim gradovima u Srbiji u kojima možete pronaći svoj novi stalni ili dodatni posao.

Dakle, kada znate neki strani jezik, zaista ne bi trebalo da brinete!

Naravno, nisu samo strani jezici ti koji vam mogu obezbediti dodatnu zaradu. Možete držati i privatne časove srpskog jezika, matematike, fizike, hemije i raznih stručnih predmeta. „Navala“ je uvek velika kada je sezona prijemnih ili ispita na fakultetima.

Probajte da pronađete učenike po preporuci, a možete se oglašavati i putem društvenih mreža ili tradicionalno, oglasima na banderama, autobuskim stanicama, u poštanskim sandučićima i slično.

Čuvanje dece

Ukoliko volite decu i umete sa njima, zašto ne biste bili bejbisiter? Počnite tako što ćete čuvati decu komšija ili prijatelja, a kada se tu pokažete na delu, lako ćete dobiti preporuke za dalje. Bitno je da staknete iskustvo, a nakon toga možete primeniti iste načine oglašavanja i reklamiranja kao i u slučaju držanja privatnih časova.

Kućni poslovi

Do sada ste sigurno primetili da postoji velika potreba za  osobama koje bi obavljale sitne kućne poslove umesto starih osoba. Ako ne bežite od čišćenja, pranja i kuvanja, možda biste mogli da se oprobate i u ovom vidu zarađivanja za džeparac.

Ovakava angažovanja su odlična jer se uglavnom obavljaju vikendom pa ćete ih lako uklopiti u svoj stalni posao i izvor prihoda. Čak, od ovih aktivnosti kao i od bejbisitinga i te kako je moguće stvoriti unosan privatni biznis!

Poslovi preko omladinskih zadruga

Ukoliko ste i dalje sudent, ali student kojem je definitivno potrebno nešto više novca od onog koji vam šalju roditelji, probajte da se učlanite u neku od omladinskih zadruga. Omladinske zadruge nude širok sprektar poslova, kako stalnih, tako i sezonskih, a ono što je odlično jeste što se precizno odvajaju takozvani muški i ženski poslovi.

Da li ćete raditi nešto „muško“, fizički ili ćete raditi u administraciji, učestvovati u promocijama ili raditi u buticima u tržnim centrima, na vama je da odaberete, ali je fina zarada sasvim izvesna. Taman da možete da pokrijete sve troškove studentskog života.

Sponzorisani tekstovi:

Loading...