Kada obavezno treba pozvati šlep službu?

Bilo da krećete na putovanje po Srbiji ili ste rešili da sa prodicom odete na odmor u inostranstvo, bezbednost i sigurnost tokom puta mora da vam bude na prvom mestu.

A najbolji način da se osigurate jeste da na raspolaganju 24 sata imate proverenu šlep službu koja će vam priteće u pomoć gde god da se nalazite.

Ali kako da znate kada je pravi trenutak da se zaustavite pored puta i da pozovete pomoć?

Evo nekoliko situacija koje ne smete da ignorišete i kada posao treba da prepustite profesionalcima.

Pojava neobičnih zvukova tokom vožnje

Ako se tokom vožnje čuju neobični zvukovi, imajte na umu da je to signal da sa autom nešto nije u redu. A zvukovi mogu biti različiti.

Među najčešćima si suptilno šuštanje, zveketanje, pištanje i dr.

Uglavnom se dešava da se neko parče otkinhlo i u vozilu zaglavilo, ali kvi zvhci mogu signalizirati i da je problem sa motorom.

Stoga, ako se nađete u ovoj situaciji, zaustavite vozilo, parkirajte se pored puta, podignite haubu i pogledajte da li je sve u redu sa motorom.

Ukoliko ne znate šta da preduzemete ili niste sigurni o kojem kvaru je reč, onda je najbolje da se obratite stručnjacima.

Ako ste nađete u Novom Sadu ili njegovoj blizini, sigurni smo da će šlep služba iz Novog Sada istog trenutka da vam pritekne u pomoć.

Bolje je da proverite motor na vreme nego da nastavite putovanje sa sumnjivim zvukovima koji dopiru iz auta.

Problemi sa upravljanjem vozila

Ako se desi da vaš auto zanosi na jednu stranu ili da ne reaguje na kontrolne komande, onda je to znak da treba da zastanete i obratite se stručnjacima.

Dešava se da volan sam počne da drhti ili da se sam okreće i bude labav. U vožnji to može da bude izuzetno opasno, posebno u situacijama kada se vozi velikom brzinom.

Problemi pri upravljanju vozilom mogu da nastanu iz nekoliko razloga. Nekada su razlozi trivijalni, kao npr. tekstura puta po kojem se krećete.

U takvom slučaj problem je privremen i nije opasan. Međutim, nekada se dešava da je loše upravljanje izazvano kvarom u volanu ili problemom sa gumama.

Dim iz automobila

Kada automobil počne da dimi onda je to znak da je problem ozbiljan. U takvoj situaciji obabezno se odmah zaustavite.

Prilikom zaustavljanja budite posebno obazrivi, jer dim može da utiče i na smanjenje vidnog polja.

Krenite odmah da usporavate, a čim se parkirate u stranu odamh istaknite neophodnu signalizaciju na putu.

Nekada se može desiti i da automobil počne da pusta paru i to znači da je nastao problem sa sistemom za hlađenje. Najčešće u takvom slučaju dođe do pregrevanja motora.

Međutim, ako se pojavi dim, onda se možda neki deo automobila zapalio. Tada se odmah zaustavite, na bezbednu razdaljinu se udaljite i sačekajte da stigne pomoć.

Lampica za motor – signal da nešto nije u redu

Ako vam u toku vožnje zasvetli lampica za motor, onda je pravi trenutak da se zaustavite i pod haubom proverite da li je sve u redu.

Iako je lampica za motor često znak za ozbiljan problem, nekada se može desiti da je reč o trivijalnoj situaciji. Tako nekada ova lampica može da svetli ako poklopac nije na mestu.

Pažljivo proverite šta se dešava pod haubom, jer ako se motor pregrejao, onda možete zadobiti opekotine. Zato oprezno i stmtrpljivo dok profesionalci ne stignu u pomoć.

Sponzorisani tekstovi:

Loading...