Kako biti lepa sa i bez šminke

Svaka žena voli da bude lepa i poželjna, jer žena koja je zadovoljna svojim izgledom može sve. Biti lepa zapravo podrazumeva biti negovana od glave do pete.

  1. Izgradite samopouzdanje. Samopouzdanje je od ključnog značaja kada je u pitanju lepota. Stanite ispred ogledala, nasmešite se i obratite pažnju na sve lepe stvari na sebi i oko sebe. Žena koja veruje u sebe i koja se dobro oseća u svojoj koži biće privlačna i drugima i izmamiće poglede suprotnog pola.
  2. Vodite računa o higijeni. Svakoga dana se tuširajte, a povremeno priuštite sebi i toplu mirisnu kupku koja će vas opustiti. Obavezno koristite dezodorans i stik protiv znojenja, a za posebne prilike stavite i omiljeni parfem. Potrudite se da uvek budete sveži i mirišljavi i mnogo bolje ćete se osećati.
  3. Negujte vašu kožu. Nega kože podrazumeva da koristite razne kreme i preparate koji će koži dati glatkoću i sjaj. Uvek je najbolje da izaberete preparate na biljnoj bazi. Nemojte dozvoliti da vam se koža isuši i da bude hrapava. Počev od lica i šaka, pa sve do stopala, svaki deo tela treba održavati i redovno negovati. Ako ste u mogućnosti, priuštite sebi povremeno neki tretman u kozmetičkom salonu. Takodje, ako želite i imate novca, sebi možete priuštiti i neke od tretmana estetske hirurgije kao što su upotreba filera ili botoks.
  4. Negujte vašu kosu. Kosa je zaštitni znak svake devojke. Najbolje je da kosu dva puta šamponirate, a onda da nanesete balzam koji će omekšati kosu. Nemojte previše često prati kosu jer onda će još brže da se masti ili može postati suva. Takođe, ne koristite često gel ili lak za kosu jer je mogu oštetiti, a peglajte je samo u izuzetnim prilikama. Poželjno je šišati kosu na svakih mesec ili dva. Zdrava, čista i sjajna kosa je odraz ženstvenosti i sigurno ćete biti primećeni gde god da se nalazite.
  5. Šminkajte se umereno. Kada je šminka u pitanju, imajte na umu da je prirodno uvek najlepše. Za dnevnu varijantu su dovoljni maskara, rumenilo i sjaj za usne. Možete koristiti i korektor ako je potrebno, a od pudera je najbolje da koristite tečni jer on deluje najprirodnije. Neka vam nokti uvek budu uredni i nalakirani.
  6. Zdravo se hranite. Konzumirajte što više voća i povrća jer ono će vam dati energiju i pomoći da ostanete zdravi i da sjajno izgledate. Izbacite brzu hranu i slatke napitke i pijte što više vode i sveže ceđenih sokova. Vaš ten će biti lep i čist, a efekti će se svakako videti i na vašem telu.
  7. Vežbajte redovno. Da biste se osećali lepo i bili zadovoljni svojim izgledom, vežbajte bar 3 puta nedeljno po 30-60 minuta. Uz to se potrudite i da što više šetate. Bilo da imate višak kilograma ili ne, fizička aktivnost će svakako pomoći da izgledate i da se osećate bolje.

Pored svih ovih saveta kako da budete lepi spolja, ono što je od ključnog značaja je unutrašnja lepota. Zapravo, istinski lepa žena je ona žena koja je zadovoljna sobom i koja zrači samopouzdanjem. Svakoga dana tražite razlog da budete srećni i nasmejani i nema sumnje da će se svi okretati za vama.

Sponzorisani tekstovi:

Loading...