Kako biti zgodna

San svake žene je savršena linija i telo za kojim će se svi okretati. Fizički izgled je svakako veoma važan pri prvom kontaktu, a neka istraživanja su čak pokazala da je muškarcima telo žene bitnije od lica.

Retko koja osoba je u potpunosti zadovoljna svojim izgledom. Uvek postoji nešto što bismo na sebi promenili, oduzeli ili dodali.

Nezadovoljstva svojim izgledom uglavnom potiču od telesne figure. Modni trendovi nam danas nameću određene proporcije i anoreksični izgled, pa žene uglavnom uvek misle da nisu dovoljno mršave. Ipak, biti zgodan je relativan pojam, ali i stvar ukusa.

Neko voli tanke noge i struk, a neko voli malo veće obline. Takođe, kilogrami nisu merilo dobrog izgleda, jer svako ima drugačiju građu, a isti broj kilograma ne izgleda isto na niskim i visokim ženama.

Pravilna ishrana. Zdrava i izbalansirana ishrana je ključ dobrog izgleda i dobrog zdravlja. Potrudite se da imate pet manjih obroka u toku dana, jer to će ubrzati vaš metabolizam i neće doći do taloženja masnih naslaga. Veoma je važno da doručak bude najkaloričniji obrok u toku dana i nipošto ga ne treba preskakati. Zdrav i kvalitetan doručak će vam obezbediti energiju za nastavak dana i nećete imati potrebu da posegnete za nezdravim grickalicama.

Što se tiče vrste namirnica, one koje će najbolje uticati na vaše zdravlje i izgled su svakako voće i povrće. Njih treba konzumirati u što većim količinama, a industrijski prerađenu hranu treba svesti na minimum. Izbegavajte brzu hranu, testenine i slatkiše jer oni su najveći neprijatelji vašeg izgleda. Za početak se potudite da konzumirate hleb od integralnog brašna umesto belog hleba i da za večeru jedete samo laganu hranu.

Pijte vodu. Voda ima višestruke koristi za vaš izgled i za vaše zdravlje. Dovoljna količina vode u toku dana će vas održati sitim između obroka, a čaša vode pre svakog obroka smanjiće vaš apetit. Preporučena dnevna doza je 8 čaša vode. Voda će ubrzati vaš metabolizam i cirkulaciju i sprečiće pojavu celulita. Osim vode možete piti i limunadu ili biljni čaj.

Redovno vežbanje. Za dobar fizički izgled od ključnog značaja je i fizička aktivnost. Počnite sa laganim šetnjama svakoga dana. Potrebno je da vežbate najmanje 3 puta nedeljno, da biste bili u formi i da biste dobro izgledali. Osim kardio vežbi (trčanje, aerobik, vožnja bicikla), koje su ključne za topljenje masnih naslaga, važno je da radite i vežbe oblikovanja, a za žene su naročito dobre vežbe za zadnjicu i grudi.

Dobar izbor odeće. Da biste uvek lepo izgledali, takođe je važno da birate garderobu koja najbolje pristaje vašoj građi. Niko nije savršen, pa ukoliko imate neki nedostatak koji vas muči, pokušajte da ga prikrijete garderobom, a istaknite ono što vam se dopada na vašem telu. Na primer, ako ste puniji nosite tamniju garderobu jer to će vas vizuelno suziti, a istaknite lep dekolte. Takođe, birajte materijale i boje koje vas čine mršavijim.

Ovo su neki od saveta kako da izgledate dobro, ali imajte na umu da se morate dosta potruditi i biti strpljivi, jer rezultati neće doći preko noći.

Sponzorisani tekstovi:

Loading...