Kako brzo osušiti kosu sa i bez fena

Kosu možete sušiti prirodnim putem ili uz pomoć fena, a oba načina imaju svoje prednosti i mane. Sušenje kose na vazduhu je najzdraviji način sušenja kose.

Međutim, ako imate dugu i gustu kosu sušenje može trajati veoma dugo. U nastavku ćemo vam predložiti neke jednostavne trikove za brzo sušenje kose.

Sušenje kose prirodnim putem

Ono što je najvažnije pre nego što počnete da sušite kosu jeste da je dobro isperete i da u potpunosti uklonite šampon i balzam. Ako ne isperete dobro kosu ona će teže i sporije da se suši. Takođe, važno je da ne nanosite na mokru kosu nikakve proizvode za oblikovanje kose, poput pene ili gela. Pre njihovog nanošenja važno je da dobro iscedite kosu, jer ovi proizvodi za učvršćivanje kose usporavaju sušenje kose.

Dakle, nakon ispiranja prvo iscedite kosu rukama koliko god možete, a zatim je obrišite peškirom. Peškir će da upije veliki deo vode i tako će da olakša sušenje kose. Trljajte kosu peškirom lagano od korena pa sve do krajeva. Uvek brišite deo po deo kose, a ne svu kosu odjednom. Nemojte umotavati kosu u peškir jer to će sprečiti kapanje vode, ali neće pomoći u sušenju kose. Bolja opcija je da kosu umotate u pamučnu majicu jer pamuk upija vlagu bolje nego peškiri, a zatim da uvrćete majicu da biste ocedili što više vode iz kose. Kosu rastresite i nemojte da je vezujete niti da pravite pletenice jer će to usporiti sušenje kose. Pustite kosu i povremeno prstima prođite kroz nju da biste razdvojili pramenove. Uz ove savete možete osušiti kosu na vazduhu za samo 3-4 h, a ako je leto onda i pre.

Sušenje kose fenom

Ako nemate vremena da sušite kosu prirodnim putem, onda upotrebite fen. Prvo očešljajte kosu dok je mokra i uključite fen na najveću jačinu. Fen neka bude na oko 15 centimetara udaljen od kose da se kosa ne bi oštetila od prevelike toplote. Uvek sušite prvo koren kose, jer njega je najteže osušiti. Krajevima kose je potrebno znatno manje toplote da bi se osušili. Pred kraj sušenja, dok je kosa još blago vlažna, koristite četku za feniranje ili presu i oblikujte kosu po svojoj želji.

Prirodno sušenje kose uglavnom primenjuju oni koji imaju kraću ili kovrdžavu i talasastu kosu. Sušenje kose fenom je mnogo brži i učestaliji način sušenja kose. Pored toga, sušenje fenom daje dodatni volumen kosi i pruža mogućnost za oblikovanje raznih frizura.

Sponzorisani tekstovi:

Loading...