Kako dobiti pločice na stomaku?

Da biste dobili pločice na stomaku, nije dovoljno samo bavljenje sportom. Važno je znati da ishrana ima najveći uticaj na to kako će da izgleda naš stomak, a i telo uopšte. U nastavku slede neki od saveta kako najbrže da zategnete vaš stomak i dobijete pločice.

Saveti za ravan stomak

Najveći neprijatelj pločica na stomaku je prekomerni unos kalorija i ugljenih hidrata koje unosite u svoj organizam putem ishrane. Raspored obroka i izbor namirnica su od ključne važnosti.

Pravilna ishrana. Pre svega, potrebno je da u toku dana imate više manjih obroka. Na taj način ubrzaće se vaš metabolizam i sagorećete više kalorija. Vaša ishrana treba da bude bogata vitaminima i mineralima, pa se trudite da jedete što više voća i povrća. Takođe, proteini imaju ključnu ulogu kada je u pitanju stvaranje mišićne mase, pa zato jedite belo pileće i ćureće meso, ribu, jaja, mlečne proizvode sa niskim procentom masti. Za ravan stomak su dobre i namirnice kao što su spanać, celer, crni luk, paradajz, kupus, jagode, limun, jabuke itd. Preporučuje se i hrana bogata vlaknima jer ona stvaraju predispoziciju za formiranje pločica na stomaku. Zato povećajte unos ovsenih i ječmenih pahuljica, mahunarki, badema, banana i šargarepa. Iz ishrane izbacite brzu hranu, slatkiše i grickalice, kao i gazirane napitke i alkohol. Zamenite ih sveže ceđenim sokovima od voća ili biljnim čajevima, od kojih se posebno preporučuju zeleni i Oolong čaj.

Voda. Voda je ekstremno važna kada su u pitanju zdravlje i dobar izgled. Voda sprečava dehidrataciju tela, poboljšava cirkulaciju i otklanja celulit. Preporučuje se da dnevno popijete 8 čaša vode, ali ukoliko se prilikom napornih treninga mnogo oznojite, ta količina vode bi trebalo da bude još veća.

Vežbe za trbušnjake. Postoje vežbe za donji, srednji i gornji deo trbušnih mišića, mada sve one uzajamno deluju. Najbolje je da u toku jednog treninga radite vežbe za sve tri grupe mišića i da radite po 2 serije od 15 do 20 ponavljanja. Što se tiče donjeg stomaka, najbolje vežbe su podizanje nogu iz ležećeg položaja. Za srednji i gornji deo trbušnih mišića vežbe se zasnivaju na podizanju trupa. Pritom, noge vam mogu biti spuštene na pod ili dignute pod ugao od 90 stepeni. Da biste ojačali trbušne mišiće, neophodno je da trenirate bar 3 puta nedeljno.

Kardio vežbe. Osim trbušnjaka, za dobijanje pločica na stomaku potrebno je raditi i kardio treninge, jer trbušnjaci će imati efekta samo ako se sa njih prvo skinu masne naslage. Kardio vežbe uključuju trčanje, plivanje, vožnju bicikla, preskakanje konopca, aerobik itd. Kardio trening treba da imate bar 3 puta nedeljno u trajanju od 20-30 minuta. Kardio treninge je najbolje praktikovati u jutarnjim satima, jer tada je nivo glikogena mali, pa telo zbog nedostatka ugljenih hidrata konzumira masne rezerve.

Dakle, da biste imali ravan i zategnut stomak, neophodno je pre svega da regulišete ishranu i da pijete velike količine vode. Uz odgovarajuću ishranu, važno je da svakodnevno šetate i da radite vežbe koje direktno angažuju trbušne mišiće. I zapamtite da vam ni stotine trbušnjaka neće pomoći ako vam je ishrana visokokalorična i puna masti.

Ukoliko pak želite da uz pomoć tretmana dodjete do dobre linije i vidljivih pločica na stomaku, u tome vam mogu pomoći abdominoplastika kao i tretman liposukcije.

Sponzorisani tekstovi:

Loading...