Kako dobro zaraditi ako znate engleski jezik?

Univerzalni jezik i sredstvo sporazumevanja širom sveta jeste engleski jezik.

Moćno sredstvo komunikacije i primena u skoro svim zemljama ukazuje na to da danas bez engleskog retko gde ćete moći da se sporazumete, bez obzira da li ste otišli turistički ili poslovno u neku državu.

Zato ne čudi što se samo o usavršavanju znanja engleskog jezika priča na sve strane.

Trend, ali i svakodnevna potreba!

U početku se činilo da je učenje engleskog jezika samo trend koji mnogi slede, ali danas bi se moglo s pravom reći da je reč o svakodnevnoj potrebi. Još u vrtićima se kreće sa učenjem engleskog, u osnovnoj i srednjoj školi se nastavlja, a već posle toliko godina učenja trebalo bi da ovladate barem solidnim znanjem.

Kasnije u mnogim poslovima je prioritet da govorite neki strani jezik, uglavnom engleski, a ako ga ne govorite tečno ili niste dobri u pisanoj komunikaciji, onda je vreme za dodatna usavršavanja.

Tradicionalni poslovi koji se bez znanja engleskog jezika ne mogu zamisliti!

Brojni su poslovi u kojima je neophodno perfektno znanje engleskog jezika. Prilikom pojedinih razgovora za posao obavezno se traži i komuniciranje na engleskom, a takvo testiranje sve je više prisutno u našim kompanijama.

Dobro je poznato da stjuardese i stjuarti moraju perfektno da govore engleski i to se podrazumeva, a uz to je poželjno da se zna bar još jedan svetski jezik.

Sve je više pozicija za posao u čijim konkursima jasno piše da se bez znanja engleskog na konkurs ne treba prijavljivati.

Naime, ako želite da radite kao operater u kol centru onda znajte da je glavni kriterijum za odabir kandidata perfektna komunikacija na engleskom jeziku, jer osim domaćih građana mogu kol centar da pozovu i strani državljani, a njima treba ipak priteći u pomoć u svakom trenutku.

Za rad na kruzeru je pored engleskog koji je imperativ, neophodno poznavanje još nekog stranog jezika. Iako se čini da se bez engleskog ne može, imajte na umu da je reč o jako dobro plaćenim poslovima, zato vredi ulagati u sticanje novih znanja.

Moderni poslovi i strani jezici

Mnoga naša preduzeća sada već posluju van granica naše zemlje. Na našem tržištu je dosta i inostranih kompanija, koje imaju svoja predstavništva, filijale ili franšize u Srbiji, pa onda ne čudi što se i za neku administrativnu poziciju traži dobro poznavanje bar jednog stranog jezika.

Posebno se u takvim slučajevima traži dobra pisana komunikacija, ali i dobro sporazumevanje na sastancima i preko telefona. Savremeno poslovanje učinilo je da se svakodnevne aktivnosti u određenim firmama obavljaju isključivo na engleskom jeziku. Zato i administrativni radnici i poslovni sekretari moraju dobro da vladaju stranim jezikom.

Takođe, sve je više online poslova kao što je održavanje predavanja ili seminara na engleskom, pa se u takvim situacijama podrazumeva znanje stranog jezika. Imajte na umu da se pojedini poslovi kao što je sudski tumač za engleski jezik, prevodilac i slične pozicije bez stranog jezika ne mogu obavljati, ma koliko vi bili profesionalni.

Ako se dvoumite oko usavršavanja, onda vam je jasno šta vam je činiti, jer znanje ne može da manjka.

Ako pritom želite lepo da zaradite i da uživate u obavljanju posla, onda nikako ne propuštajte priliku da dodato usavršavate. Verujte, isplatiće vam se višestruko.

Sponzorisani tekstovi:

Loading...