Kako izbeliti zube prirodnim putem brzo i lako

Danas je sve popularnije imati blistavo bele zube poput poznatih ličnosti sa televizije.

Međutim, razni pigmenti iz hrane i pića, nikotin, neki lekovi, ali i sam proces starenja, mogu dovesti do toga da naši zubi potamne i izgube blistavost i sjaj. Postoji više metoda na koje možete izbeliti vaše zube, ali većina njih je uglavnom veoma skupa.

Takođe, često se dešava da ti tretmani oštete zubnu gleđ i zube uopšte.

Zato ćemo vam mi u nastavku predložiti neke prirodne tretmane koji vam mogu pomoći da izbelite zube, a pritom da sačuvate njihov kvalitet.

kako-izbeliti-zube-prirodnim-putem-brzo-i-lako

Kako izbeliti zube prirodnim putem brzo i lako?

Tretman jagodama. Poznato je da jagode mogu da pomognu u izbeljivanju zuba jer sadrže enzimsku kiselinu, koja se nalazi u mnogim pastama za zube i čija je uloga upravo njihovo izbeljivanje. Osim enzimske kiseline, jagode sadrže i vlakna koja prodiru u unutrašnjost zuba i čiste ih od raznih bakterija. Da biste primenili ovaj tretman, potrebno je da izgnječite 2-3 jagode, da ih nanesete na zube i držite 3 minuta, a nakon toga isperite zube mlakom vodom. Potrebno je da ovaj tretman primenjujete 2-3 puta nedeljno i rezultati će već nakon 3 nedelje biti vidljivi.

Tretman jabukom. Da bi jabuka pomogla u izbeljivanju zuba, nije potrebno da je trljate na zube kao ostalo voće, već jednostavno da je samo pojedete. Jabučna kiselina je inače čest sastojak u pastama za zube i pomaže da se zubi izbele na prirodan i lak način. Takođe, i jabukovo sirće može biti efikasno za izbeljivanje zuba. Ono može ukloniti mrlje na zubima i može se koristiti kao sredstvo za ispiranje usta.

Tretman citrusnim voćem. Limun i pomorandža su veoma efikasni u izbeljivanju zuba prirodnim putem. Limun se čak smatra najjačim izbeljivačem zuba, ali treba ga umereno koristiti da ne bi došlo do smanjenja kalcijuma u zubima i do oštećenja desni. Što se limuna ili pomorandže tiče, možete koristiti njihovu koru ili plod, ali neophodno je da ih pomešate sa malo mlake vode i da ih tek onda utrljate na zube. Dovoljno je da držite 2-3 minuta, a zatim isperite. Ovaj tretman primenjujte 2 puta nedeljno i ubrzo ćete videti rezultate.

Tretman korom banane. Kada je banana u pitanju, za izbeljivanje zuba koristi se samo kora banane. Potrebno je da unutrašnjost kore natrljate na svoje zube i da ostavite da deluje oko 15 minuta, a zatim da isperete mlakom vodom. Ovaj tretman je veoma efikasan zahvaljujući magnezijumu koji se nalazi u bananinoj kori i koji ima sposobnost da prodre do srži zuba. Efekti će biti vidljivi već nakon desetak dana redovne primene ovog tretmana.

Tretman povrćem. Osim voća, da biste imali blistavo beli osmeh poželjno je da jedete što više povrća koje čisti zube, kao što je boranija, celer, karfiol ili šargarepa. Ove namirnice podstiču lučenje pljuvačke koja neutrališe kiseline i štiti zubnu gleđ.

Tretman mlečnim proizvodima. I mlečni proizvodi mogu uticati na izbeljivanje zuba, pre svega tvrdi sirevi koji uklanjaju čestice hrane sa zuba. Zahvaljujući kalcijumu i mlečnoj kiselini, zubi će biti zdravi i beli i sprečiće se propadanje zuba.

Tretman misvakom. Misvak ili mesvak je drvo koje arapski narodi već dugo koriste za čišćenje zuba. Potrebno je da uzmete parče ovog drveta i da ga natopite u ružinoj vodi da bi omekšalo, a zatim njime pažljivo da trljate zube svako jutro i svako veče.

Tretman lovorom. Lovorov list je takođe od velike koristi kada je u pitanju izbeljivanje zuba. Najbolje je da ga pomešate sa sušenom mlevenom korom pomorandže i da dodate malo vode. Nanesite ovu smešu na zube i nakon 3-4 minuta ih operite uobičajenom pastom.

Tretman sodom bikarbonom. Soda bikarbona je još jedno od efikasnih sredstava koje će pomoći da izbelite zube na prirodan i zdrav način. Potrebno je samo da u pola kašičice sode bikarbone dodate 10-20 kapi apotekarskog vodonik peroksida i par kapi limunovog soka i na taj način ćete dobiti pastu za izbeljivanje zuba. U nju namočite vatu i trljajte zube i desni sa svih strana, svako jutro i svako veče. Ova pasta će poboljšati higijenu vaših usta i zuba, a vaš osmeh će biti blistav i zdrav. Takođe, možete pomešati i kašičicu sode bikarbone sa malo soli i sa nekoliko kapi sirćeta. Ova mešavina će imati isti učinak na vaše zube.

Sponzorisani tekstovi:

Loading...