Kako osvežiti vaše lice pred dolazak proleća

Kada pomislimo na tretmane lice, odmah nam kroz glavu prolazi podizanje jagodica, brisanje bora, uklanjanje podočnjaka i ožiljaka. Ali moramo biti svjesni da prašina, smog, zima, hladnoća donose promjene na našoj koži.

Posebno na koži našeg lica, koja je koliko se mi god trudili neprestano izložena uticajima spoljašnjih faktora.

Razne kreme sa UV zaštitom naravno da pomažu našoj koži, vrše određenu zaštitu, barijeru ali isključivo samo one nisu dovoljne da naša koža lica zasjaji.

Hladnoća dovodi do isušivanja kože, koža postaje dehidrirana, gruba i kao da počinje da stari.

Ne dopustite to! Morate požuriti sa njegom svoje kože. Ulazak u proljeće treba da donese promjene i na našoj koži, treba da uđemo u novo godišnje doba vedriji, hidrirani, sjajniji i snažniji.

Naravno da razne maske, kreme i preparati za lice kod kuće mogu dovesti do rehidracije naše kože i blistavosti.

Naravno da ključ uspjeha zdravlja našeg lica jeste da se redovno odstranjuje šminka i nečistoće sa lica, te da se svaku noć i jutro umivamo sa nekim blagim sapunom namijenjenim za lice.

Nakon toga obavezno je da pronađemo pravilnu kremu za našu kožu.

Kremu koja odgovara tipu naše kože i koja ima učinak rehidracije kože našeg lica.

Ali da bismo imali potpunu rehidraciju kože našeg lica potrebno je da odemo iskusnom kozmetičaru koji će očistiti naše lice od zaostataka nečistoća i masnoća, te je tretirati nekim dobrim maskicama prilagođenim tipu naše kože. Moramo znati da se koža svake osobe razlikuje, kod nekog je suha koža, kod druge osobe masna, a kod treće mješovita.

Kod nekog je samo T zona masna a ostatak je suh, tako da se pažljivo treba odrediti koje preparate koristiti za čiji tip kože.

Naravno da ćemo prvo otići kod iskusnog kozmetičara da nam očisti lice dubinski, tako što će nam prvo uraditi piling lica, te nakon toga dobro napariti lice i očistiti lice od akni i mitisera koje su se kupile tokom zime.

Nakon toga potrebno je da nam se zatvore pore, posebnom spravicom, te tek nakon toga možemo pristupiti stavljanju kremica i maskica. Kozmetičarka će nam staviti masku od gline, meda ili nekih prirodnih preparata koji će spriječiti nastanak upale kože našeg lica.

Također objasnit će nam kako njegovati kod kuće kožu i da li ima potrebe da se ponovo dođe na tretman.

Ne smijemo zaboraviti na masažu lica i glavec, ako želimo da što duže imamo zategnutu i njegovanu kožu moramo masirati lice.

Najprije to možemo da radimo i sami kod kuće, svaku noć ili svaku drugu noć pred spavanje. Zatim nakon mjesec do dva, neophodno je da odemo na stručnu masažu lica gdje će nam kozmetičar dobro zategnuti lice i izmasirati.

Masiranjem se potiče prokvrljenost, stvaranje novih kolagenih vlakana, a samom masažom zatežemo lice kao da radimo blage vježbie lica. Ne dozvolimo da nam se koža lica opusti i otegne.

Također u ovom prijelaznom periodu možete se odlučiti i za tretman ultrazvučnom špatulom. Sa ovim tretmanom se dubinski čiste nečistoće sa kože lica.

Tretman je bezbolan, špatulicom se čiste nečistoće i mrtve zaostale stanice sa lica ultrazvučnim talasima.  Ovaj tretman je dubinski tretman čišćenja lica, koža nakon njega je bolje prokvrljena, sjajnija i zategnutija.

Prvo se radi blaga masaža, nakon toga se ultrazvučnom špatulicom odstranjuju mrtve stanice i nečistoće (koristi se špatulica sa gelom posebnim ili vodom), te na kraju stavlja se serum na lice koji uz kombinaciju sa ultrazvučnom špatulicom dublje prodire u kožu i ima bolji krajnji efekat. Ova metoda ima sposobnost podmlađivanja, koža je nahranjena, zategnuta i sjajna.

Ukoliko imamo zreliju kožu, također možemo posegnuti za tretmanom sa ultrazvučnom špatulicom ili dubinskim čišćenjem lica sa masažom i raznim masakama na bazi kolagena.

Prvo kada očistimo kožu i nahranimo je vitaminima i nutritijentima, onda je neophodno da obogatimo kožu kolagenim vlaknima koja su nam zadužena za čvrstoću i vitalnost kože našeg lica.

Lijepo, zategnuto i njegovano lice danas je u modi. Ali to nije nemoguće postići. Samo moramo biti uporni i moramo se baviti sa svojim licem. Davati mu dovoljno vode, vitamina i nutritijenata koji su neophodni da nam koža lica živne i da nam se pojavi sjaj na licu.

Kućno održavanje lica svaki dan i profesionalni tretmani s vremena na vrijeme ključ su njegovane, zategnute i sjajne kože lica.

Ne zaboravite ujutro i navečer se umiti i nanijeti kremu koja odgovara tipu vaše kože. Nahranite svoje lice, izgledajte mlađe i zdravije.

Sponzorisani tekstovi:

Loading...