Kako povećati vrednost kuće ili stana?

Veliki broj faktora utiče na procenjivanje vrednosti stana ili kuće. Prvi utisak najpre ostavlja estetika. A onda se ističe kvalitet gradnje koji se određuje na osnovu izabranih zidova, podova, ali i nameštaja i svih ostalih elemenata ugradnje.

Svi vlasnici nekretnine koji se odlučuju za prodaju stana ili kuće teže da vrednost svoga doma povećaju.

Danas je to najčešće slučaj sa stambenim objektima, odnosno sa stanovima.

Iako se često stanovi kupuju radi preprodaje ili izdavanja, podizanje vrednosti značajno utiče na celokupnu zaradu. Zato je važno detaljno se pozabaviti načinima uređenja enterijera, jer dobro uređen prostor često povećava cenu nekretnine.

Međutim, osim za povećanje vrednosti stana, dobro uređenje doma je značajno i za svakodnevni život.

Postoji nekoliko različitih načina kako bi se povećala vrednost stana, a uz to i privukao veći broj kupaca.

Na lokaciju zgrade se ne može uticati, ali izgled zgrade, parking mesta i prostor u garaži mogu se dodatno ulepšati. To će vam potvrditi i predstavnici svake agencije za nekretnine u Beogradu. Zemun, Novi Beograd i Vračar važe za popularne lokacije.

Međutim, ako nekretninu nemate u ovim delovima Beograd, evo ideja kako efikasno ulepšati nekretninu i povećati joj vrednost.

Zamenite stolariju!

Ako želite da ostavite snažan prvi utisak onda zamena prozora i vrata je prvi korak koji morate preduzeti. Ovo si prvi elementi koje kupci odmah primete, a ako su dotrajali, onda je neophodna njihova efikasna i brza zamena. Adaptacija stolarije posebno je važna ukoliko ste rešili da prodate stan.

Kada oglasite nekretninu ili angažujete profesionalne agencije cilj je jedan, privući što veći broj potencijalnih kupaca.

PVC ili aluminijumska stolarija ostaviće utisak modernog i lepo uređenog prostora.

Znatno povoljniji su PVC prozori i imaju odličnu izolaciju, a na tržištu se mogu naći u nekoliko boja i to u sivoj, beloj i nijansi deveta. Kada se stari prozori zamene modernim, onda i cena nekretnine raste. Danas se uglavnom prodaju stanovi koji imaju aluminijumsku, PVC ili novu drvenu stolariju. Stari prozori ostavljaju utisak neudobnosti, hladnoće i nesigurnosti i kupci odmah računaju koliko bi morali dodatnih sredstava da izdvoje kako bi stan adaptirali.

Čak i ako niste sigurni po kojoj ceni ćete nekretninu oglasiti, pogledajte kako se kreću cene sličnih nekretnina na sličnim lokacijama kao što je vaša.

Bezbedna i sigurna vrata, pre svega!

Osim što je estetski izgled važan, kod prozora je izuzetno značajno da štite od spoljašnjih faktora. Takav je slučaj i sa ulaznim vratima. Kod potencijalnih kupaca stara ulazna vrata odmah na prvi pogled delovaće nebezbedno.

Kada se kupac odmah razočara, onda će steći potpuno drugačiju sliku o samom stambenom prostoru iako nije ni kročio u stan. Bez mnogo ulaganja se ulazna vrata mogu zameniti, tako da se što pre odlučite za njihovu zamenu. Najčešće se preporučuju blindirana sigurnosna vrata, jer ona obezbeđuju sigurnost i udobnost, a uz to moderan dizajn ovakva ulazna vrata nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Međutim, ukoliko vam ova investicija sada nije izvodljiva, onda vrata adaptirajte, prefarbajte i doradite. Zamenite brave, kvake i sigurni smo da će ova naizgled sitna promena i te kako uticati na cenu vaše nekretnine.

Sponzorisani tekstovi:

Loading...