Kako povećati zadnjicu?

Gotove sve pripadnice nežnijeg pola maštaju o oblinama koje su nekada krasile sve najlepše žene sveta. Iako su danas na modnim pistama dostupne samo mršave devojke, obline su bile i ostale simbol jedrine, plodnosti i materinstva.

U zavisnosti šta ko voli, jedne će se opredeliti i posvetiti pažnju povećanju grudi, bilo prirodnim putem bilo estetskom hirurgijom, dok će druge pak učiniti sve da dobiju oblu, čvrstu i istrćenu zadnjicu.

Kako povećati zadnjicu

Formula za savršenu zadnjicu

Formula za savršenu zadnjicu krije se (ako izuzmemo silikone) u kombinovanju adekvatne ishrane i određenih vežbi. Svakako se vežbe sastoje u oblikovanju, jačanju i učvršćivanju naših gluteusa , tačnije mišića zadnjeg „trapa“ ili pozadine, a to su musculus gluteus maximus, musculus gluteus minimus i musculus gluteus intermedius. U tome nam naravno najviše doprinosi teretana i sprave koje u njoj ili kod kuće koristimo, ali svakako da ukoliko nismo u mogućnosti da sebi priuštimo iste, možemo sami probati sa nekim potvrđenim vežbama u svom domu.

Prve koje ćemo pomenuti su naravno neizostavni čučnjevi. Ovaj vid vežbe idealan je kako za povećanje tako i za oblikovanje zadrnjice. Krenite postepeno sa radom, bez preterivanja ili forsiranja. Za početak radite od 5-10 čučnjeva u 2 serije, a zatim postepeno njihov broj kao i broj serija povećavajte. Kada se vaše telo privikne na vežbu, što podrazumeva odsustvo bola i napora, možete preći na sledeći, intenzivniji nivo.

Pravilno se čučnjevi rade tako što napravite blagi raskorak, leđa su vam ispravljena i telo zauzima adekvatan anatomski stav, i lagano sa rukama na bokovima ili ispred sebe spuštajte se ne do nivoa sedenja, već samo koliko da vam ugao u kolenom zglobu bude tup.

Druga grupa su vežbe koje podrazumevaju takozvani step. Nabavite sebi manju stabilnu stolicu ili klupicu, dakle ne preterano visoku, i naizmenično se penjite jednom pa drugom nogom. Ili jednostavno ako imate stepenice u svom domu kojih ima i te kako puno, ili ste na nekom višem spratu u zgradi, izbegnite lift i krenite pešice.

Treća grupa su i vežbe koje podrazumevaju sledeće:

Spustite se na šake i kolena, i podižite unazad naizmenično jednu pa drugu nogu. I tako u 10 pa zatim i u više ponavljanja i serija.

Na kraju tu je i iskorak. Ova vežba radi se tako što ruke stavite na bokove zatim napravite iskorak prvo jednom a zatim i drugom nogom, pri  čemu ih savijate  pod uglom od 90 stepeni.

Veoma je bitno da ove vežbe radite pravilno, da vaše telo zauzima anatomski položaj u svakom trenutku, kako biste izbegli neprijatnosti poput bolova i grčeva.

Organizujte samostalno svoj trening, u skladu sa obavezama i slobodnim vremenom, u zavisnosti od izdrživosti i veličine želje za lepom pozadinom.

Ishrana za savršenu zadnjicu

Pored pomenutih treninga, potrebno je i da posebnu pažnju obratimo na ishranu. To nam ne oduzima puno vremena, i potrebna je samo mala korekcija.

Hrana za koju se smatra da je dobra kod osoba koje treniraju intenzivno i koja im može biti od pomoći u oblikovanju tela, jesu pre svega proteini. Jaja, tj belance, piletina, losos, soja, biftek, ali i razni proteinski šejkovi idealni su za ovakve treninge.

Od ugljenih hidrata smemo jesti kus-kus, sladak krompir, smeđi pirinač i naravno svo voće i povrće.

Dozvoljeno je nakon treninga unositi i nešto kaloričniju hranu, hranu koja nam daje energiju, koja je bogata vlaknima.

Svakako preterana upotreba slatkiša, prostih šećera i belog brašna se nikako ne savetuje.

Kombinujte dakle lagano vaše treninge sa vašim novim vidom prehrane, i rezultati će vas ubrzo iznenaditi. Imaćete idealno oblikovanu pozadinu, ali i višak sa stomaka i bokova će ubrzo nestati, te ćete biti ponosni kako na sebe tako i na svoj novi izgled.

Sponzorisani tekstovi:

Loading...