Kako skinuti gel lak sa noktiju kod kuće

Jedan od prisutnih kozmetičkih trendova u manikiru jeste popularno izlivanje noktiju uz pomoć gel laka. Šareni, jednobojni, ukrašeni šljokicama, cirkonima, šarama najrazličitijeg oblika i dizajna, dugački, kratki, oblikovani u špic, ravni i okrugli, nokti izliveni gel lakom su često tražena usluga u salonima lepote.

Pored beskrajnih mogućnosti da nokti izgledaju uredno i atraktivno, ova vrsta manikira obezbeđuje savršen izgled noktiju i do dve nedelje, što kod običnog laka nije moguće.

Kako skinuti gel lak sa noktiju kod kuće

Za i protiv gel laka

Manikir sa gel lakom može da izgleda zaista impresivno, ali ova metoda nije u potpunosti naivna kada je u pitanju zdravlje. Boja koja se nanosi u obliku gel laka se suši pod UV lampama i taj proces se ponavlja nekoliko puta, kako bi lak postao tvrd i dugotrajan. Stručnjaci tvrde da izlaganje kože šaka UV zracima može da poveća rizik od raka kože. Preporučuje se da se ruke pre tretmana namažu kremom sa zaštitnim faktorom. Ova preventiva ne pomaže u potpunosti, pošto se pri ovoj vrsti manikira prsti čiste zbog gela.

Ova metoda se praktikuje i zbog dugotrajnosti i zbog velikih mogućnosti estetskog doživljaja, ali nikako nije jednostavna za održavanje, kao ni za uklanjanje. Tretman izlivanja u kozmetičkom salonu nije baš ni jeftin, a isto je i kada se radi o skidanju gel laka sa noktiju. Osim toga, nokti nakon skidanja gela su slabi, lomljivi i iskrzani. Eksperti za manikir predlažu upotrebu gela za specijalne prilike i prilikom odlaska na putovanje, ali ne kao redovnu praksu.

Neke devojke skidaju gel lak u kućnoj varijanti, bez dodatnog trošenja novca i izdvajanja dragocenog vremena za zakazivanje i posetu kozmetičarskom salonu. Ako odlučite da skinete gel lak i vratite prirodan izgled noktiju, sledi predlog kako da to uradite kod svoje kuće.

Skidanje gel laka u kućnoj varijanti

Sledi jednostavan tretman uz pomoć kog se gel lak može ukloniti uz pomoć osnovnih sredstava za kućnu upotrebu. Iako se preporučuje kao bezopasna metoda, kao i pri kozmetičkom postupku i ovde se koriste hemikalije i postupci koji mogu da oštete same nokte. Posle skidanja gel laka u bilo kojoj varijanti, nokti će biti suvi i slabiji nego inače, pa im je potrebna i adekvatna nega i nakon uklanjanja laka.

Skidanje gel laka kod kuće – Za tretman skidanja gela su potrebni turpija za manikir, vata, aceton i aluminijumska folija. Prvo turpijom pažljivo i nežno isturpijati površinski sloj laka, dok ne izgubi sjaj. Namočiti parčiće vate acetonom i apicirati na svaki nokat. Komadićima aluminijumske folije potom zaviti svaki nokat sa vatom i acetonom. Nakon deset minuta gel lak bi trebalo dovoljno da omekša. Skinuti foliju i vatu i novom vatom sa acetonom ukloniti ostatak gela.

 

Sponzorisani tekstovi:

Loading...