Kako smanjiti stomak?

Ravan stomak i trbušni mišići su san svih nas, ali da bismo to postigli moramo biti uporni i promeniti neke životne navike. Ono što je dobro čuti je da prilikom mršavljenja salo prvo nestaje upravo sa stomaka, a ne sa nekog drugog dela tela, zato što su masti koje se nalaze duboko unutar stomaka metabolički aktivnije nego masti ispod kože.

Da li imate veliki stomak, najbolje možete odrediti merenjem struka. Zamotajte oko struka metar za šivenje i izmerite obim struka sa opuštenim stomakom. Struk kod muškaraca ne bi trebalo da bude veći od 100 cm, a kod žena ta granica je 90 cm. Sve preko toga ukazuje da imate višak sala na stomaku i da treba da smršate, da ne bi došlo do raznih oboljenja.

Kako skinuti salo sa stomaka?

Smršajte. Da biste smanjili stomak morate prvo smršati. Trbušnjaci vam neće pomoći ako prethodno ne izgubite salo sa stomaka. Ove vežbe mogu da pomognu da izgledate zategnutije i mršavije, ali samo ako mišići nisu prekriveni suvišnim salom. Zato je pre svega važno da izgubite na težini. Da biste to postigli morate da smanjite unos kalorija i da redovno vežbate. Trenirajte bar 3 puta nedeljno, a svaki dan sebi priuštite šetnju brzim hodom. Za gubljenje masnih naslaga najbolje je da upražnjavate kardio treninge (trčanje, brzo hodanje, vožnja bicikla, aerobik). Zapamtite da trbušnjaci jedino u kombinaciji sa kardio treninzima mogu dati dobre rezultate.

Regulišite ishranu. Ishrana koja će vam obezbediti sve hranljive materije i koja će pomoći da izgubite salo sa stomaka jeste ishrana bogata voćem i povrćem, integralnim žitaricama, pilećim belim mesom, ribom, niskomasnim mlečnim proizvodima, semenkama i jajima. Dokazano je da je umereni unos kalorija obogaćen integralnim žitaricama u velikoj meri smanjio obim struka kod gojaznih osoba. Istraživanja su pokazala da su ispitanici koji su jeli integralne žitarice izgubili više u predelu stomaka od ispitanika koji su jeli prerađene žitarice. Žitarice poput belog hleba dovode po povišenog nivoa šećera u krvi i taloženja masnih naslaga. Sa druge strane, integralne žitarice smanjuju glukozu u krvi i taloženje masti. Izbacite brzu hranu, slatkiše i grickalice, kao i alkohol i gazirana pića, jer oni mogu uništiti uspešan dan u teretani. Takođe, važno je da jedete više puta u toku dana, odnosno da imate 5-6 manjih obroka.

Pijte što više vode. Voda podstiče cirkulaciju, smanjuje apetit i reguliše sve funkcije u organizmu. Pijte 2 litra negazirane vode dnevno i stomak će vam se vidno smanjiti.

Estetski tretmani. U novije vreme postoje i razni tretmani estetske medicine koji omogućavaju skidanje sala baš sa onih delova tela gde želite. Jedan od njih je kavitacija u kombinaciji sa vakuum terapijom, gde se za kratko vreme trajno uništavaju masne ćelije i preoblikuje se telo. Takođe, toplotna terapija može brzo da smanji obim stomaka jer izbacuje višak tečnosti iz organizma. Potrebno je samo da utrljate anticelulit gel u stomak, da obmotate struk plastičnom folijom i da ostavite da deluje oko 15 minuta.

Zašto je važno da skinete salo sa stomaka?

Višak sala oko stomaka je mnogo opasniji od viška sala na kukovima i butinama. Ove masne naslage mogu dovesti do raznih zdravstvenih problema, kao što su kardiovaskularne bolesti, razne upale, poremećaji metabolizma ili dijabetes. Dakle, ne postoji neka posebna tajna da izgubite salo na stomaku i smanjite obim struka. Najzdraviji način da to postignete jeste da smršate uz pomoć balansirane i pravilne ishrane i redovne fizičke aktivnosti. Po nekim procenama, za skidanje stomaka 70% je zaslužna pravilna ishrana, 28% kardio vežbe, a samo 2% trbušnjaci.

Za početak, da bi vam stomak vizuelno izgledao manji, ispravite se i uvucite ga, jer na taj način, osim što ćete delovati vitkije, takođe ćete ojačati trbušne mišiće.

Ukoliko vas ipak sve ovo mrzi da radite, ili jednostavno želite brže, instant rešenje, postoje i tretmani iz oblasti estetske hirurgije koji vam mogu rešiti problem zatezanja stomaka. Jedan takav tretman se zove abdominoplastika. U ovom članku možete pročitati kakva je procedura zatezanja kože stomaka.

Sponzorisani tekstovi:

Loading...