Kako smanjiti zadnjicu i butine?

Zategnuta i čvrsta zadnjica je san svih devojaka. Da biste to postigli, morate uložiti dosta truda i vremena. Često se dešava da čak i mršave devojke imaju veću zadnjicu i da žele da je smanje. Kako to najlakše postići sledi u nastavku teksta.

Pravilna ishrana

Zdrava i pravilna ishrana je od ključnog značaja kada je u pitanju lepa i oblikovana zadnjica. Pre svega, iz ishrane treba izbaciti masnu hranu, hleb, testenine i slatkiše. Za početak, umesto belog hleba jedite integralni hleb, a umesto slatkiša i nezdravih grickalica za užinu odaberite sveže voće ili šaku orašastih plodova.

Vežbanje

Kardio treninzi. Fizička aktivnost je neophodna kada je u pitanju dobar izgled. Da biste skinuli salo sa zadnjice, najbolji su kardio treninzi, kao što su trčanje, vožnja bicikla ili brzo hodanje, koji će vam ubrzati srčani ritam. Najbolje je 3 puta nedeljno da trčite umerenim tempom, u trajanju od 60 minuta. Možete i kombinovati sporo i brzo trčanje, kako vama odgovara. Ako se previše umorite, nastavite sa hodom. Brzi hod se naročito preporučuje ujutru na prazan stomak. Imajte na umu da salo nećete skinuti samo sa zadnjice, već će ono uglavnom ravnomerno nestajati sa celog tela.

Vežbe za zadnjicu. Da biste imali lepu i oblikovanu zadnjicu, koja nije prevelika i prekrivena salom, predložićemo vam neke vežbe koje vam mogu pomoći. Za lepu zadnjicu važno je ojačati tri mišića na zadnjici koji se nazivaju gluteusi i ukoniti masne naslage koje ih pokrivaju.

  1. Čučnjevi su najbolji za zadnjicu, ali važno je da ih pravilno radite. Ispravite kičmu jer ako se naginjete napred ili nazad može vas zaboleti kičma, a ni vežba neće imati efekta. Neka vam oslonac bude na celim stopalima, stavite ruke na kukove, čučnite lagano, a onda se podignite istim redosledom. Čučnjeve možete raditi i naslonjeni uz zid, čime se jačaju butine i zadnjica. Čučnjeve možete raditi skupljenih nogu i spuštati se skroz do dole ili možete raširiti noge i spuštati se tako da kolena budu pod uglom od 90 stepeni. Takođe, još jedan način da radite čučnjeve su iskoraci. Iskoračite jednom nogom spuštajući se u polučučanj, a zatim je vratite, pa ponovite isto to sa drugom nogom.
  2. Još jedna od vežbi za čvrstu zadnjicu jeste da legnete na leđa, savijete noge u kolenima i da dižete karlicu, odnosno donji deo tela. Takođe, možete i prebaciti jednu nogu preko druge.
  3. Namestite se u četvoronožni položaj, tako da su vaši dlanovi i kolena na podu. Podignite jednu nogu uvis, tako da bude savijena u kolenu, i gurajte petom na gore, a zatim to ponovite i drugom nogom. Takođe, ovu vežbu možete raditi i sa ispravljenom nogom, ali onda ispružite prste i dižite nogu.

Postoje još neke vežbe koje vam mogu smanjiti i oblikovati zadnjicu, ali zapamtite da samo vežbe nisu dovoljne. Vežbe za oblikovanje, aerobni treninzi i redukovana ishrana samo u kombinaciji mogu dati dobre i trajne rezultate. Oni neće doći preko noći, ali kada vidite promene na svom telu bićete ponosni i to će vas motivisati da se trudite još više.

Pored ovih prirodnih metoda, imate na raspolaganju i savremene metode koje pruža estetska hirurgija kao što je na primer liposukcija.

Sponzorisani tekstovi:

Loading...