Kako smršati u licu?

S obzirom da ne postoji način da se smrša samo u jednom određenom delu tela, jedini način da smršate u licu jeste potpuno mršavljenje.

Međutim, postoje ljudi koji nisu gojazni, a ipak imaju bucmasto lice i onda se automatski čini da su deblji nego što zaista jesu. To može biti posledica zadržavanja vode u organizmu, a mi ćemo vam predložiti neke načine kako da rešite ovaj problem.

Saveti za mršavljenje u licu

Pijte što više vode. Ako ne pijete dovoljno vode, dolazi do zadržavanja vode u organizmu, što predstavlja glavni uzrok nadutosti lica. Naime, usled nedostatka vode, organizam zadržava zalihe, pa čak i u licu. Zato je najbolje da pijete oko 2 l vode dnevno.

Smanjite unos soli i šećera. Da biste sprečili nadutost lica, potrebno je da smanjite konzumiranje šećera i soli i da jedete što više povrća i voća. Na ovaj način, izabacićete i višak vode iz organizma i poboljšaćete zdravlje i izgled. Brza hrana i grickalice su najveći neprijatelji kada se radi o izgledu lica, jer su prepune masnoća, šećera i soli.

Smanjite unos alkohola. Alkohol je jedan od glavnih uzroka podbulog i crvenog lica. On uzrokuje dehidrataciju i zadržavanje vode u organizmu i prepun je kalorija. Izbegavajte alkohol i lice će vam biti lepše i mršavije.

Povećajte unos kalcijuma. Kalcijum sagoreva masnoće i izbacuje višak tečnosti iz organizma, pa doprinosi i mršavljenju lica. Najbolji izbor su mlečni proizvodi sa niskim procentom masti i zeleno povrće.

Smršajte. Kao što smo već rekli, ne možete ciljano smršati samo u onom delu tela koji vi želite. Zato, ako želite da vam lice bude mršavije, počnite dijetu i bavite se fizičkom aktivnošću. Sagorevanjem masnoća u organizmu, nestaće i masne naslage sa lica.

Ubrzajte metabolizam. Ubrzavanje metabolizma pomaže kod mršavljenja i direktno smanjuje i masne naslage na licu. Da biste ubrzali metabolizam, obavezno je da doručkujete i da u toku dana jedete više manjih obroka.

Facijalna joga. Facijalna joga, odnosno vežbe za mišiće lica, takođe može da pomogne kod bucmastog lica. Ove vežbe pomažu da lice dobije oblik koji želite i da deluje mlađe. Jedna od vežbi podrazumeva da duboko udahnete i da zadržite vazduh po 10 sekundi u svakom obrazu. Takođe, najlakši način da smršate u licu i da zategnete obraze je osmeh. Nasmejte se i stisnite zube na par sekundi i nemojte da trepćete. Skupite usne i ponovite postupak.

Šminka i pravilno držanje. Postoje i neki trikovi uz pomoć kojih lice može izgledati mlađe. Na primer, šminka može učiniti čuda i vizuelno izdužiti vaše lice. Potrebno je samo da na sredini lica koristite puder za nijansu svetliji od vaše kože, a sa strane stavite tamniju podlogu. Takođe, važno je da imate dobro držanje tela jer ako ste pogrbljeni lice vizuelno deluje veće i vidi se podvaljak. Zato ispavite kičmu i držite glavu visoko i uspravno.

Poznato je da neki lekovi mogu uzrokovati zadržavanje vode u organizmu i nadutost lica, pa bi bilo najbolje da porazgovarate sa lekarom i da vam preporuči neku adekvatnu zamenu za te lekove.

Sponzorisani tekstovi:

Loading...