Kako udebljati noge

Žene uglavnom pokušavaju da smršaju i pritom najviše problema imaju sa skidanjem masnih naslaga sa butina ili zadnjice. Međutim, postoje i one žene koje žele da udebljaju svoje noge. Često tanke noge izgledaju nesrazmerno u odnosu na druge delove tela.

Noge su problematična grupa mišića, jer ako po genetici imate tanke noge, biće veoma teško da ih razvijete, a takođe za razvijanje mišića nogu, naročito listova, treba mnogo rada i truda. Ipak, mi ćemo vam predložiti neke jednostavne trikove kako da na najlakši način udebljate svoje noge.

Proteinska ishrana. Oblik i debljina nogu zavise od razvijenosti i količine mišićne mase na njima. Dakle, ako želite da udebljate noge, treba da unosite u organizam materije koje su neophodne za izgradnju mišića. Poznato je da se mišićna masa može izgraditi kombinacijom vežbi i ishrane zasnovane najviše na proteinima. Namirnice koje su bogat izvor proteina su belo pileće i ćureće meso, sve vrste crvenog mesa, riba, jaja, mlečni proizvodi sa niskim procentom masti, pirinač, banane, mahunasto i zeleno povrće. Takođe, možete jesti orašaste plodove i žitarice od celog zrna. Ove namirnice treba uzimati u većim količinama od ostalih namirnica i treba ih uzimati u određenim vremenskim intervalima u toku dana.

Redovno vežbanje. Naravno, da bi proteinska ishrana imala efekta, potrebno je raditi i odgovarajuće vežbe za noge. Vežbe će da aktiviraju mišiće nogu i oni će da budu podložni daljem povećanju uz pomoć proteinske hrane. Kada su mišići nogu aktivni oni će da se razvijaju, a organizam će unete proteine da usmeri baš u taj deo tela. Od fizičkih vežbi za izgradnju mišićne mase najbolja je vožnja bicikla, trčanje na pokretnoj traci i šetnja uzbrdo malo bržim tempom. Uz ovaj kardio trening neophodno je da radite i vežbe namenjene isključivo jačanju mišića nogu, a to su čučnjevi ili steper, a u teretani postoje i posebne sprave za noge. Takođe, potrudite se da ne idete liftom i da što više koristite stepenice. Ta vrsta vežbanja vam je uvek dostupna, a može imati sjajne efekte.

Dakle, kombinujte namirnice bogate proteinima i redovno radite vežbe za noge. Osmislite plan treninga koji vam najviše odgovara.  Ipak, imajte na umu da rezultati ne mogu doći preko noći i da morate biti strpljivi. Noge su deo tela koji najteže goji, pa je potrebno vreme da bi se videli efekti. Takođe, ono što je važno jeste da ne preterate u izgradnji mišićne mase, jer ni prenabildovane noge ne izgledaju lepo.

Sponzorisani tekstovi:

Loading...