Kako urediti terasu u stanu?

Gradska vreva, gužva, buka, gomila ljudi…

A vama treba beg od svega i malo privatnosti?

E pa onda je pravi trenutak da se malo osamite na svojoj terasi. Ako u okviru stana imate balkon ili terasu, trebalo bi da ih uredite po želji kako biste mogli da uživate u ovim letnjim večerima na otvorenom, a opet dalje od očiju javnosti.

Ili ako volite da uživate u jutarnjoj kafi, a ne želite da napuštate dom, onda je terasa pravo mesto za opuštanje. Možete da se opuštate uz prve jutarnje zrake i da uživate u kafici i prirodi, a da pritom ne odlazite u park ili kafić.

Samo uredite terasu kao svoju malu oazu i sigurni smo da će užitak biti potpun.

Naime, ako imate balkon, to isto možete da uradite, jer svoj kutak možete sami da uredite tako da bude komforna i udobna.

Stočić i dve stolice

Većina evropski gradova, uključujući i naše velike gradove uglavnom ima zgrade koje sadrže stanove manjih kvadratura, a samim tim i manjih balkona i terasa. Ipak, koliko god da je terasa mala, mesta za stočić i stolicu će se naći. Uredite prostor tako da možete da ubacite makar neki od ovih komada nameštaja. Takođe, ako ima mesta za dve stolice još bolje, a predlažemo vam i da sto zaštitite pomoću silikonske mušeme kako biste mogli svakodnevno da uživate u svom malom kutku.

Ipak, ako nema mnogo prostora, onda budite kreativni. Sto i stolice kreirajte od drvenih paleta koje se jednostavno uklapaju u manje kvadrature, te tako napravite pravo mesto za odmor i uživanje. Dodajte jastuke i opustite se.

Zelenilo i cveće

Obavezno terasu ili balkon ukrasite cvećem i drugim zelenilom. Ako je prostor mali, onda se opredelite za biljke koje više rastu u visinu, a osim puzavica odlično će se uklopiti i viseće saksije u ovaj eksterijer.

Možete da kupite i paravane koji su napravljeni od pruća i da ih okačite na svoj balkon, a ovi dekorativni elementi doprineće da se osećate kao da ste u nekim trpskim krajevima. Pod možete da ukrasite prostorkama ili manjim tepisima, a ako od terase želite udobno i prijatno mesto za druženje i kafenisanje, onda slobodno dodajte još dekorativnih detalja.

Udobno mesto za sedenje, komforan prostor, omiljeno cveće i osežavajuće piće učiniće da u društvu porodice ili prijatelje i ovoga leta uživate u svojoj oazi lepote.

I da, ne zaboravite da su biljke neizostavni element svake lepo uređene terase. Palme, paprati, patuljasti četinari ilii zimzelene žbunaste biljke dobar su izbor za gajenje na terasi, a koju ćete biljku tačno izabrati zavisi i od samog prostora, ali i količine svetlosti.

Rasveta

Želite li romantično ili ambijentalno svetlo?

Zavisno od budžeta kojim raspolažete, pa i raspoloženja, zavisi i koju ćete rasvetu odabrati. Pomoću svetla stvara se prijatna i ugodna atmosfera, a možete dodati i razne fenjere, sveće, svećnjake, a na terasama koje se nalaze u potkrovlju ili su natkrivene mogu da se stave lusteri. Takođe, kao dekorativna rasveta mogu da se iskoriste i lanterne od papira koje se na tržištu prodaju po veoma pristupačnoj ceni.

Sponzorisani tekstovi:

Loading...