Keratin za kosu

Negovana kosa je osnova kada govorimo o dobrom izgledu žene. Duga, zdrava, sjajna i gusta kosa – o tome mašta svaka žena, a svaki muškarac se time oduševljava!

Ipak, do duge i negovane, zdrave kose, put je dug. Posebno danas kada imamo toliki zbor preparata, razni marketinški trikovi nas ubedjuju da je ovo ili ono dobro za nas. U svemu tome lako se pogubimo, isprobamo dosta toga, a retko šta zaista odgovara našem tipu kose i potrebama.

Ironija, ali, od toliko ponude ne znamo šta je dobro, a šta nije, te na šta da obratimo pažnju.

Na rast kose ne utiče samo dobar preparat i pravilna nega, već i ishrana, fizička aktivnost, voda i vazduh. Da, da. Sve to, u jednakoj meri utiče, kako na zdravlje našeg organizma, tako i na rast kose.

Kosa će neometano rasti i biti zdrava samo ako smo i mi zdravi, jer kosa u velikoj meri odražava naše stanje unutra. Zbog toga, zaokružite priču, uvedite zdrave navike i rezultati će tek onda biti zaista vidljivi.

Znamo da je danas veoma teško sprovesti sve to u delo, te da usled sve više obaveza a manjak vremena, jedva postižemo sve. Zbog toga postoje neke prečice kojim se možete poslužiti, tako da instant dobijete lepu kosu i dobru frizuru!

Uvek imajte na umu da je nega vaše kose osnova, ali, na tom putu oporavka i postizanja željenog cilja, prečice su dozvoljene!

Sve popularnije, keratinske ekstenzije, mogu vam biti odličan saveznik u tome.

Šta je keratin?

Keratin je vlaknasta struktura proteina koji se nalazi u našem organizmu. Prirodni keratin je, zapravo, protein koji predstavlja zaštitu epitelnih ćelija, a koje mogu da se oštete usled stresa ili drugih spoljašnih faktora.

Pa tako, keratin zapravo predstavlja jednu od glavnih komponenti naše kose, ali i noktiju i naše kože.

Dakle, deluje tako što nas štiti od spoljašnih uticaja, a kada je reč o kosi, nalazi se u korenu. Za zdravu, bujnu i svilenu kosu, zadužen je keratin.

Vremenom, prirodno njegov nivo u organizmu opada, medjutim, nepovoljni spoljašnji uticaji, stres, nepravilan način života, kao i razni neodgovarajući preparati, farba, mogu uticati da se njegov nivo znatno smanji. Tako dolazi do oštećenja kose.

Tretman keratinom

Ukoliko imate oštećenu kosu, možete raditi tretman keratinom, i na taj način znatno poboljšati njeno stanje. Naime, kod tretmana koji sadrže isključivo keratin za kosu, radi se popunjavanje dlake, tako da ona postane dosta čvršća, elastičnija i samim tim bujnija.

Ovakav tretman, ukoliko se uradi na pravi način, ne može da ošteti kosu, naprotiv, služi za potpuni oporavak!

Keratinske ekstenzije i gde ih kupiti

Na kraju, možete uraditi keratinske ekstenzije. Takodje odličan način da na lak i efikasan način produžite vašu kosu, ili joj pružite bujnost.

Keratinske ekstenzije traju čak od 3-4 meseca, diskretne su i izgledaju potpuno prirodno! Ovakav način nadogradnje je takodje daleko zdraviji i pouzdaniji, jer se kosa ne tretira toplotom.

Naime, uz pomoć ultrazvučne tehnologije, keratin se pretvara u tečno stanje iz čvrstog, i obrnuto.

Ono što će vam biti neophodno kada je keratinska nadogradnja u pitanju, jeste strpljenje, i dobar frizer! Nadogradnja se radi nekada i više od 2 sata.

Ali, to vam garantuje kvalitet, tako da sa ovim ekstenzijama možete sasvim normalno da se ponašate, kao sa sopstvenom kosom. Možete redovno da je perete, ali, posebnim preparatima i na malo drugačiji način, a to bi trebalo frizer detaljno da vam objasni..

Dalje, možete plivati, redovno trenirati i možete raditi najrazličitije frizure bez bojazni da će ekstenzije otpasti ili da će biti vidljive.

Dakle, keratinske ekstenzije toplo preporučujemo kao idealno rešenje za sve one koji imaju prirodno tanku i kosu lošeg kvaliteta, a jako žele da promene tu činjenicu, i napokon dobiju zdravu i bujnu kosu!

Sponzorisani tekstovi:

Loading...