Koje lekcije treba prvo naučiti u engleskom jeziku?

Ako želite samostalno da naučite engleski, onda prvo krenite od alfabeta. Većinu slova već poznajete, jer su ista kao naša latinica, ipak postoji i nekoliko slova koja nisu ista kao naša latinica.

Zajedno sa slovima poželjno bi bilo da učite i njihov izgovor. Tako ćete lakše naučiti da spelujete i da čitate.

Učite fraze na engleskom!

Koji god da učite jezik, bez obzira da li je je u pitanju engleski, francuski ili španski, među najvažnijim stvarima koje treba da naučite odmah na početku jesu fraze.

Najpre naučite fraze koje se koriste za pozdravljanje, a onda za upoznavanje i dr. Tako ćete vremenom širiti vokabular i usvajati nove reči i nove izraze.

Brojevi i zamenice

Zašto treba da naučite odmah brojeve? Pošto služe za opisivanje vremena, količine i za novac, brojeve bi trebalo naučiti odmah na početku. Najpre naučite osnovne brojeve, a onda pređite na redne.

Kada savladate zamenice, već ćete biti u prilici da sklapate prve rečenice na engleskom jeziku. Ali, da biste pravilno sklopili rečenicu, neophodno je da znate glagole.

Glagol biti – najvažniji glagol u engleskom jeziku

Prvi glagol koji morate detaljno proučiti jeste glagol biti. On je i najvažniji glagol u engleskom, a zahvaljujući njemu već ćete moći da sklapate osnovne rečenice.

Naučite sva lica i upitni i odrični oblik glagola biti, jer će vam ovaj glagol kasnije poslužiti za ostala vremena.

Imenice i pridevi

Na početku učite imenice koje se u engleskom često koriste. Tako ćete ih odmah vrlo lako upotrebljavati u rečenicama, a najbolji način da ih naučite jeste da ih odmah primenjujete. Nikako nemojte učiti liste reči bez nekog konkretnog reda.

Učite reči po grupama, a jedna od prvih grupa koju treba da naučite jesu zanimanja. Onda učite hranu, predmete u kući, pa prevozna sredstava.

Proširite vokabular učenjem prideva, a da biste naučili da opišete nešto biće vam neophodni pridevi. Njihovo upotrebom u rečenici brzo ćete usvajati ovu vrstu reči.

Sadašnje vreme i glagoli

Pošto naučite glagol biti i njegove oblike, okrenite se učenju glagola i primenjujte ih u rečenicama. Najpre naučite sadašnje vreme, pa kada ga potpuno usvojite pređite na ostala vremena, jer ih u engleskom jeziku ima dosta.

Predlozi i članovi

Kada treba da objasnite gde se nešto nalazi, gde se vi nalazite i u kojem pravcu treba da se krećete moraćete da koristite predloge. Prvo učite najosnovnije predloge kao što su on, in, at, a zatim proširujte svoja znanja.

U engleskom su članovi u rečenicama obavezni. U našem jeziku ne postoji ova vrsta reči, stoga morate da se naviknete da ih u engleskom stalno koristite. Najpre savladajte njihovu osnovnu upotrebi, a onda polako počnite da ih primenjujete.

Međutim, ako vam se sve ovo čini komplikovanim, onda je najbolje da potražite pomoć profesionalca.

Odlučite se za kurs engleskog jezika koji vam najviše odgovara i u terminima koji vam najviše odgovaraju, jer jedino ako ste voljni i željni da naučite novi jezik, to će vam lako ići. U suprotnom ćete se samo mučiti, a rezultati će izostati.

Srećan rad!

Sponzorisani tekstovi:

Loading...