Najbolje frizure za dugu kosu

Duga, negovana kosa je odraz ženstvenosti. Naravno, ukusi se razlikuju, pa će tako neko više voleti kratku kosu, ili kosu srednje dužine. Ipak, najčešće želimo da imamo gustu, dugu i sjajnu kosu.

Takva kosa nekako odiše ženstvenošću, otkriva nežnu žensku stranu i stavlja nam do znanja da je žena negovana, i da „drži do sebe“.

Kako duga kosa ima svojih prednosti, tako ima i mana – dosta je teže održavati je, jer duga kosa zahteva malo više pažnje i bolju negu. Ništa manje ni ostale dužine kose ne zahtevaju, ali, duga kosa je za nijansu zahtevnija, pa zbog toga ne može i ne želi svako da ima dugu kosu.

Postoje i oni koji, usled genetike ili nekih zdravstvenih problema, ne mogu da imaju dugu kosu jer opada ili je jako tanka i lomljiva. U tom slučaju je bolje držati se frizure koju ćete moći da održavate tako da izgleda fino. S druge strane, možete koristiti ekstenzije i na taj način produžiti vašu kosu.

Ekstenzije na češljiće, na primer, su odličan način da, kratkotrajno ili dugotrajno nadogradite vašu kosu, tako da sa njom možete raditi različite frizure, ili je samo pustiti tako da vam se svi dive!

A sada, da predjemo na neke od predloga, koje su najbolje frizure za dugu kosu..

Opuštena, ravna kosa

Da počnemo od klasika..

Pomenuli smo da je duga puštena kosa odraz ženstvenosti, a to su pokazala i brojna istraživanja. Muškarcima se najviše dopada upravo opuštena frizura, ali negovana kosa uz to. Mekoća i sjaj privlače kao magnet!

Zato, ako želite da zasenite vašu jaču polovinu, odlučite se za opuštenu varijantu.

Lokne

Hm, večita borba izmedju loknica i ravne kose.. Ravna kosa jeste odraz ženstvenosti, ali je isto to i talasasta kosa! Možda je ona za nijansu više romantična, pa se odlučite na ovu frizuru kada izlazite na romantičnu večeru..

Talasasta kosa je još pogodna za svečane prilike, kada želite da izgledate opušteno, ali i elegantno u isto vreme.

Pundje i rep

Nasuprot puštenoj, lepršavoj kosi, i pokupljena kosa može da izgleda super! Kada vam je kosa kratka, nemate tu privilegiju da je pokupite. Takodje, ona mora uvek da bude čista i besprekorna da bi lepo izgleda.

Sa dugom kosom možete priuštiti sebi dan više da je ne operete, jer je možete pokupiti u pundju ili rep, i ona će i dalje izgledati dobro!

Ovakve frizure su takodje pogodne za neke proslave, naročito leti kada je sve što želimo da nam kosa ne pada preko ledja! To stvara dodatnu vrućinu. Još su pogodne za poslovne sastanke, i generalno za posao uz neku poslovnu kombinaciju – duboku suknju i košulju. Pun pogodak!

Pokupljena kosa je pogodna i za izlazak na kafu sa drugaricom, kada niste u fazi da se skockate, već samo želite da opušteno proćaskate.

Pletenice

Jednako dobre kao i pundje ili kosa skupljena u rep. Pletenice mogu da se rade na bezbroj načina, a kada je duga kosa u pitanju, zaista od nje možete raditi šta god!

Svaki dan možete raditi drugu pletenicu i opet biste svaki dan izgledali posebno i drugačije. Pletenice su takodje za neke opuštene, ležerne varijante, ali isto tako mogu biti veoma elegantne. Isto su pogodne za letnje dane kada je potrebno skloniti kosu sa lica i ledja.

Imate izbor od nekih totalno otkačenih, do romantičnih pletenica. Birajte u zavisnosti od prilike.

..Poenta – kada je kosa duga i negovana, sa njom možete raditi najrazličitije frizure! Neka to budu svedenije varijane, bez korišćenja toplote, odnosno prese i slično, jer tako oštećujete vašu kosu.

Ukoliko jako želite dugu kosu, ali vam genetika ne ide u susret uprkos vašim naporima i redovnom negom, uvek možete nadograditi kosu što prirodnijim putem, bez oštećenja vaše prirodne kose..

Sponzorisani tekstovi:

Loading...