Najbolji alarmi za kuću u 2019. godini

Statistike provala u EU su zapanjujuće, s oko 2,5 milijuna provala svake godine, što iznosi jednu provalu svakih 13 sekundi. Prosječan financijski gubitak zbog tih zločina iznosi 2.251 USD, a samo 13.6% tih incidenata rezultira uhićenjem, najčešće zbog nedostatka dokaza.

Ako to nije dovoljno zastrašujuće, član kućanstva je prisutan gotovo 28% vremena tijekom pljačke, a 26% njih završi kao žrtve nasilnog kriminala.

Kompanija alarmnisistemi.net obavila je razgovore s više od 400 provalnika u zatvoru i utvrdila da je oko 83% počinitelja pokušalo utvrditi je li alarm bio prisutan prije pokušaja provale, a 60% je reklo da će tražiti alternativni cilj ako pronađu alarm. Stoga je lako uočiti visoku vrijednost alarma kao sredstvo odvraćanja.

Srećom, dani bušenja rupa i provlačenja žica po cijeloj kući za komplicirane alarme su iza nas. Suvremena bežična tehnologija pojednostavljuje proces, a vaš kućni alarm može se napraviti kroz jednostavan vikend projekt.

Koji su najbolji alarmi za kuću?

 1. Ring Alarm
 • Lako prilagodljiva “uradi sam” opcija
 • Dizajniran za jednostavnu ugradnju
 • Pristupačan plan praćenja
 • Širok izbor komponenti koje odgovaraju mnogim potrebama

Rođen kao izum u popularnoj seriji ABC-a  “Shark Tank” u 2013. godini, Ring Video zvono na vratima je popularan način da vlasnici kuća prate ulazna vrata putem telefonske aplikacije. Sigurnosni sustav Ring Alarm, koji je sada u vlasništvu Amazona, širi se i izvan tog početnog proizvoda kako bi uključio cijeli niz kućnih sigurnosnih ponuda prilagođenih izgradnji prilagođenog rješenja zaštite, dio po dio.

Sustav je dizajniran za “uradi sam” instalaciju, a mjesečna naknada je prilično pristupačna po cijeni od 10 $, bez potrebe za ugovorom, bez troškova preseljenja i bez naknada za otkazivanje koje uključuju pristup videozapisima do 60 dana i mobilnu podršku. Sustav se povezuje s aplikacijom Ring, koja šalje obavijesti vašem pametnom telefonu kada neki događaj pokrene sustav.

Izgradnja počinje s Alarm Security Kitom koji košta 180 eura i uključuje baznu stanicu, tipkovnicu, kontaktni senzor, senzor pokreta i senzor dometa. Bazna postaja ima sirenu od 104 dB i 24-satnu rezervnu bateriju kako bi osigurala zaštitu čak i ako kuća ostane bez struje.

Postoji i opcija izgradnje, s dodatnim komponentama osnovnog pribora dostupnog à la carte, uključujući još više opcija kao što je kamera za reflektore i alarm za dim / CO.

 1. Canary All-in-One
 • Plug-and-play pristup sigurnosti doma
 • Pristupačan mjesečni plan
 • Jednostavno postavljanje
 • Jedan uređaj manje prikladan za veće domove

Oni s skromnijim kućama, poput iznajmljenog stana, možda će trebati jednostavnije plug-and-play rješenje, kao što je Canary All-in-One koji se prodaje po cijeni od 150 eura. Jedan plastični spremnik sadrži 1080p HD kameru s noćnim vidom, sirenu jačine 90 dB, integrirani monitor temperature, kvalitete zraka i vlage, a uređaj je dostupan u bijeloj ili crnoj boji kako bi odgovarao različitim dekorima.

Postavljanje se može dovršiti za nekoliko minuta jer uređaj treba samo priključiti na izvor električne energije i internet za zaštitu.

Dok se uređaj može koristiti besplatno, potreban je plan članstva od 9,99 dolara mjesečno kako bi se iz njega izvukao maksimum. Uključene značajke su videozapisi pune duljine koji se pohranjuju 30 dana, neograničeni broj preuzimanja videozapisa i dvosmjerni program Canary.

 1. Nest Secure
 • Ugodna kućna sigurnosna opcija iz Nesta
 • Bogate mogućnosti proširenja
 • Višestruke opcije za uključivanje / isključivanje
 • Veći trošak za osnovni komplet
 • Praćenje je skupo

Nest je stvorio svoje ime u kućnoj tehnologiji sa svojim termostatom koji je debitirao 2011. godine. Danas je Nest dio Googlea, a tvrtka se proširila na kućnu sigurnost s Nest Secureom.

Sustav se prodaje kao Nest Secure alarmni sustav, s cijenom od 350 eura, a uključuje baznu stanicu, dvije oznake Nest i dva senzora. Tag Nest je uređaj s privjeskom za ključeve  koji može uključiti ili isključiti sustav kada se u blizini s baznom stanicom nalaze i druge opcije za uključivanje, uključujući pristupni kôd, Google Assistant i aplikaciju Nest.

Senzor se naziva Stick Nest Detect, i svestrani je komad hardvera, jer se svaki može koristiti za osiguranje prozora, vrata ili čak zida, jer otkriva kretanje, s dodatnim senzorima dostupnim za 49 USD. Svi ovi senzori prenose svoje podatke kroz baznu stanicu u Nest App.

Nest Secure radi preko Wi-Fi veze, ali mobilni pristup kao sigurnosna kopija predstavlja dodatnu mjesečnu opciju od  5 $. Sustav se može proširiti i opcijama za unutarnje i vanjske kamere te kompatibilne Yale elektroničke brave.

Iako je ovaj sustav dizajniran da se koristi za samokontrolu kroz Nest App, postoji i mogućnost profesionalnog nadzora putem Brinks Home Security za 29 $  mjesečno, ili 19 $ mjesečno s trogodišnjim ugovorom.

 1. Abode
 • DIY profesionalna sigurnost doma
 • Pristupačna profesionalna opcija praćenja
 • Cijeli izbor dodatne opreme
 • Nekoliko stavki u starter kitu
 • Starter kit je skuplji od rivala

Abode nudi sigurnosno rješenje profesionalnog stupnja, a ipak je jednostavan za instalaciju za vlasnika kuće. Kao i njegova konkurencija, tvrtka nudi starter kit koji uključuje bitno: gateway, mini senzor vrata / prozora, daljinski ključ, senzor pokreta i sigurnosnu naljepnicu koja se prodaje po cijeni od 200 eura.

To ne uključuje tipkovnicu koja će koštati dodatnih 79 USD, a dizajnirana je za vlastito promatranje putem aplikacije za pametne telefone. Dostupne su razne mogućnosti proširenja, uključujući unutarnje dodatne sirene, senzor za curenje vode i senzor za razbijanje stakla i vibracije, da navedemo samo neke od mnogih ponuda.

Možete nadograditi na sljedeći plan za 250 $ a to uključuje isti startni komplet, plus godinu mobilne pretplate na T-Mobile ili AT&T mreži i 50% popusta na dodatnu tipkovnicu. Najviši plan vrijedi za 299 dolara, što uključuje sve od nižih planova, zajedno s godinom profesionalnog praćenja.

 1. Smartwares HA701IP
 • Zaštita cijelog doma
 • Raznolikost startnih setova
 • Velika knjižnica pribora
 • Setovi nisu jeftini

Smartwares HA701IP je dobro poznati brand u sigurnosnom svijetu. Za razliku od nekih drugih rješenja, tvrtka nudi pet različitih opcija za svoj starter kit. Najpovoljniji je definitivo osnovni paket, koji ima baznu stanicu, tipkovnicu, ulazni senzor i senzor pokreta, sve za 262 eura.

Na vrhu piramide nalazi se, extreme paket, koji dolazi po cijeni od 500 eura, uključuje istu baznu stanicu i tipkovnicu, kao i privjesak za ključeve, četiri ulazna senzora, dva senzora pokreta, sirenu od 105 dB, gumb za paniku , senzor za zamrzavanje, senzor vode i detektor dima, koji je pogodan za veću kuću, i očito vas štiti od više stvari, a ne samo provale.

Svi kompleti su podržani jamstvom od 60 dana, a proizvod se može vratiti ako vam ne odgovara.  Imate izbor planova praćenja koji uključuju profesionalno nadgledanje i mobilnu sigurnosnu kopiju (i ne zahtijeva ugovor).

Sponzorisani tekstovi:

Loading...