Patent koji može uništiti Monsanto i promeniti svet

Sadržaj ovog članka ima mogućnost da radikalno promeni svet na bollje.

Kako bi Monsato voleo da ovaj članak ne postane viralan, molimo vas da delite informacije koje će vam biti predstavljene kako bi došle do što većeg broja ljudi.

Paul-Stamets-640x426

Čoveku po imenu Pol Staments 2006. godine odobren je patent. Iako je Pol vodeći svetski mikolog, njegovom pronalazku je posvećeno malo pažnje i medijske izloženosti.

Zašto?

Kako navode članovi industrije pesticida, ovaj pronalazak predstavlja „najdiskutabilniju tehnologiju koju su videli“. A kada rukovodioci kažu „diskutabilna“misle na to da je štetna za industriju pesticida, piše “Fourwinds10.net”

Šta je Pol otkrio? Mikolog je otkrio kako da iskoristi prirodne tvorevine kako bi zaštitio useve od insekata. Ta tehnologija se naziva „pametni pesticidi“. Ovakvi pesticidi obezbeđuju sigurno i skoro trajno rešenje za kontrolisanje 200.000 vrsti insekata – sve zahvaljujući „magičnoj“ pečurki.

Pol je to postigao time što je uzeo gljivu koja uništava insekte i promenio je tako da ne odbacuje spore. Zauzvrat, ona privlači insekte koji je pojedu i iznutra se pretvaraju u gljive.

Ovaj patent ima mogućnost da revolucionizuje način na koji ljudi uzgajaju useve – ako uspe da dopre do ljudi.

Tolerisanje upotrebe pesticida u modernoj poljoprivredi znači negiranje dokaza njenog lošeg uticaja na životnu sredinu. Takvo neznanje se dalje ne može tolerisati.

Na primer, možete li zamisliti svet bez pčela?

Monsantove hemiske supstance koje se upotrebljavaju na farmama širom sveta dovode se u vezu sa odumiranjem velikog broja pčela. Dok je veliki broj zemalja zabranio upotrebu Monsantovih preparata, oni se i dalje koriste u drugim zemljama koje bi trebalo da budu upućene o opasnosti njihovog korišćanja.

Malo je reći da treba da se uvedu nove metode zaštite biljaka pre nego što bude kasno.

Monsanto trenutno zarađuje 16 milijardi dolara godišnje, zato budite sigurni da ne žele nešto što bi im ometalo takav dotok novca. Takvi prihodi im obezbeđuju neograničena sredstva i sposobnosti da suzbiju informacije koje štete njihovoj reputaciji.

Ali obrazovanjem o koristima odgajanja održive, organske i bio-dinamične hrane, deljenjem članaka o tome i bojkotom GMO useva, korporacijski demoni će nas uskoro možda čuti.

Pogledajte video:

izvor: Webtribune.rs

Sponzorisani tekstovi:

Loading...