Sve što Vam niko nije rekao pre kupovine mermerne radne ploče za kuhinje na jednom mestu

Svako ko se upustio u avanturu biranja kuhinje za svoj novi dom, zna kolika je muka odabrati radnu ploču koja će biti sastavni deo kuhinjskih elemenata i donjih ormarića.

Danas na tržištu postoje brojne opcije različitih materijala koji se nude kao najbolje rešenje za radnu ploču za kuhinje. Jedan predlog koji prednjači u izboru i za koji se ljudi sve više opredeljuju su svakako mermerne radne ploče za kuhinje.

U tekstu koji sledi potrudili smo se da Vam na jednom mestu sakupimo sve bitne informacije o ovom tipu radnih ploča za kuhinje, da znate šta Vas sve čeka ako se odlučite za kupovinu.

Mermerne radne ploče za kuhinje imaju svoje prednosti i izazove na koje morate biti spremni ako se odlučite za kupovinu.

Da biste bili zadovoljni Vašom kupovinom i da se ne razočarate posle par meseci korišćenja Vaše mermerne radne ploče potrebno je da znate sve karakteristike mermera i kako se ovaj materijal ponaša u enterijeru, odnosno u svakodnevnoj upotrebi.

Mermer je kao i granit vrsta čvrstog kamena nastala kristalizacijom sedimenta pod velikim pritiskom ili vrelinom.

Ako uporedimo mermer i granit videćemo da je mermer mekši i porozniji materijal od granita koji je izdržljiviji. U praksi to znači da je granit izdržljiviji, dok se mermer ako se pravilno ne zaštiti može oštetiti i uflekati.

Mermerne radne ploče za kuhinje mogu se zaštititi specijalnim folijama i na taj način ćete izbeći grebanje oštrim predmetima, poput noža i fleke od vina, citrusa i sirćeta.

Specijalne folije za zaštitu mermernih ploča mogu imati mat ili sjaj završnicu, a vi imate izbor u zavisnosti od toga kakav efekat želite da proizvedete u svojoj kuhinji.

Ako Vam se više sviđa retro izgled kuhinje obavezno odaberite mat završnicu, a ako želite da Vaša kuhinja izgleda moderno i sofisticirano ipak izaberite sjajnu zaštitnu foliju.

Kada govorimo o estetici mermerna radna ploča za kuhinje je broj jedan kod profesionalnih kuvara jer hrana koja se sprema i poslužuje na mermeru izgleda još bolje, elegantnije i ima u sebi dozu glamura.

Čišćenje mermera nije zahtevno i ono se obavlja samo sa krpom i nekim ne agresivnim i neabrazivnim sredstvom.

Ono na šta mora da se obrati pažnja je pravovremeno uklanjanje mrlja, odnosno kada se nešto prospe potrudite se da to obrišete odmah, ne ostavljate tečnost da natapa radnu površinu.

Na taj način sprečićete nastanak trajnih fleka koje će narušiti besprekoran izgled Vaše radne ploče. Fleka neće ostati nakon prosipanja određene tečnosti, već ako se ta tečnost ne obriše posle nekog vremena, ili ako tečnost ostavite na radnoj površini nekoliko sati, ili preko noći

. Za pranje mermerne radne površine potrebna je samo mlaka voda i deterdžent za pranje posuđa koji u sebi ne sadrži abrazivne elemente, dok se fleke odlično skidaju sa rastvorom vode i sode bikarbone koja se ostavi preko noći da deluje.

Pre konačnog odabira radne ploče za svoju kuhinju i dom postavite sebi pitanje koliko ćete koristiti kuhinju i da li ste spremni da očistite sve za sobom nakon spremanja hrane i biće Vam jasno da li je ovaj tip radne ploče baš za Vaše domaćinstvo.

Sponzorisani tekstovi:

Loading...