Šta je instagram i kako se koristi?

Među brojnim izuzetno popularnim besplatnim mobilnim aplikacijama, jedna od onih koja se ubedljivo najbolje kotira širom sveta je aplikacija Instagram.

Instagram su osmislili Mike Krieger i Kevin Systrom 2010. godine. Za kratko vreme, aplikacija je doživela ekspanzivnu globalnu popularnost i to je rezultiralo time da je 2012. godine otkupljena od strane Facebook-a i to za iznos od neverovatnih milijardu američkih dolara.

Prvobitno, ovoj aplikaciji moglo se pristupiti isključivo sa iOS uređaja, ali zbog želje da se prilagodi što većem broju korisnika, Instagram aplikacija je sada dostupna i na Android i na Windows Phone platformi.

Od dana osnivanja, do danas, Instagram koristi čak oko 100 miliona korisnika širom sveta.

Čemu služi, kako funkcioniše i kakve mogućnosti vam nudi Instagram?

U osnovi, Instagram je osmišljen i funkcioniše kao društvena mreža čija je glavna svrha deljenje fotografija.
Da bi ste bili u mogućnosti da koristite mogućnosti ove aplikacije, potrebno je da je najpre instalirate na svoj mobilni uređaj i da napravite nalog na njoj.

Nalog ćete napraviti veoma jednostavno i brzo, prateći jasna uputstva koja će vam aplakicaja ponuditi. Kada to uradite, bićete u mogućnosti da u svakom trenutku i na svakom mestu zabeležite svaki važan ili zanimljiv trenutak i da ga u formi fotografije podelite sa prijateljima, odnosno sa ljudima koji vas “prate” na Instagramu.

Takođe, u svakom trenutku i sa svakog mesta, sa svog mobilnog uređaja, moći ćete da pristupite fotografijama koje su na Instagramu objavili i sa vama podelili vaši prijatelji ili ljudi čije objave ste odlučili da “pratite”.

Ono što se izdvaja kao jedna od važnih opcija Instagrama, jeste da fotografije koje napravite možete obraditi kroz različite filtere koji se nalaze i koji su dostupni u sklopu aplikacije.
Filteri služe da vašim fotografijama date umetnički, retro ili neki treći vama dopadljiv odgovarajući izraz.

Ono što Instagram aplikaciju čini sličnom sa drugim aplikacijama, jeste to što vam pruža mogućnost da iskažete da li vam se određena fotografija koju ste pogledali dopada ili ne. Konkretno, svaku fotografiju koju ste pogledali, možete da lajkujete ili da je prokomentarišete, kako bi ste ispoljili svoj utisak o njoj. Takva ista mogućnost je i pred vašim prijateljima i pred osobama koje “prate” vaše objave, pa oni mogu lajkovati ili prokomentarisati vaše fotografije.

Takođe, imate i opciju da uz svaku objavljenu fotografiju, priložite i odgovarajući komentar. Kao komentar, najbolje je da priložite informacije o tome na kom je mestu fotografija nastala, ko je na njoj ili jednostavno da saopštite utisak koji je na vas ostavio trenutak, odnosno motiv koji ste fotografisali.

Ukoliko vam se slučajno dogodi neprijatnost da neko na neprimeren ili negativan način prokomentariše fotografiju koju ste objavili na Instagramu, u vašim rukama je mogućnost da takav komentar obrišete.

Još jedna od mnogima omiljenih opcija Instagrama, jeste mogućnost da fotografije koje ste objavili, jednostavno i u najkraćem vremenskom roku (momentalno) prosledite na svoj profil koji ste kreirali na nekoj drugoj društvenoj mreži, recimo na Facebook-u, Twitter-u, Foursquare-u ili nekoj četvrtoj društvenoj mreži.

Zbog osobina koje poseduje, Instagram aplikacija je osvojila višestruka priznanja i nagrade. Jedno od takvih priznanja je proglašenje za najpopularniju aplikaciju za iPhone 2011. godine.

Sponzorisani tekstovi:

Loading...