Top 3 telefona sa najboljom kamerom u 2020. Godini

Ako je kamera odlična, onda je fotografija fantastična. A ako imate takav telefon, onda nema brige oko kvaliteta fotografija.

Međutim, kako su se usavršavali modeli i poboljšavale performanse mobilnih telefona, tako su se i na tržištu izdvajali uređaji koji imaju odličan kvalitet slike.

A ove godine, bez obzira što je pandemija izazvana virusom korona izzavala brojne krize i u mobilnoj industriji, ipak vodeći proizvođači nisu odustajali od usavršavanja modela kako bi kupcima ponudili atraktivne i visoko kvalitetne mobilne telefone.

Među njima su se izdvojila tri telefona koja imaju najbolju kameru, a reč je o sledećim telefonima. Na prvom mestu je moćni Iphone 11 Pro.

Odmah iza njega je kompanija Huawei koja je izbacila model P 30 Pro, a na trećem mestu je kompanija Samsung čiji model Samsung Galaxy S10 5G posebno privlači pažnju kupaca. Krenimo redom.

Iphone 11 Pro – moćan telefon vrhunskih fotografija

Američka kompanija Apple izbacila je na tržište novi pametni telefon koji sadrži tri odlične kamere, a to dalje znači da je kvalitet fotografija sjajan, a pritom je telefon jednostavan za korišćenje.

Iako je reč o uređaju koji nema kameru sa najvećim brojem piksela, ipak je reč o vruncu trenutne tehnologije, a prema oceni stručnjaka ovaj telefon maksimalno koristi sve što radi i odlično funkcioniše.

Na sve tri kamere su boje, tonovi i ekspozicija konzistentni, a od konkurencije ga razlikuju procesuiranje fotografija i softver.

Dobro je poznato da čuveni Iphone se manje kvari u odnosu na druge telephone, pa često serves mobilnih telefona ovog brenda nije ni potreban. No, da se vratimo na kvalitet fotografija.

Apple je ponudio izuzetno rešenje, jer fotografije izgledaju prirodno, nemaju naglašene tonove, a nije im potrebna ni preterana obrada, pa zbog toga slike koje se naprave ovim telefonom veoma nalikuju na realnost.

Pošto ima ultraširokougaonu kameru, Iphone 11 Pro je odličan i za slikanje enterijera, ali i za fotografije tokom putovanja, jer se zahvaljujući njemu stvaraju fotografije bez distorzije i nisu oštre.

Nasuprtom ovom modelu je Iphone 11 Pro Max koji ima istu opremu, ali je reč o prilično velikom uređaju koji praktično ne može jednom rukom da se koristi.

Mobilni telefon koji poseduje sve – Huawei P30 Pro

Ovaj telefon nikoga ne ostavlja ravnodušnim. AKo je slaba osvetljenost, fotografije će biti fantastične. Ima sjajne performanse i poseduje 5x optički zum.

Na zadnjoj strani ima četiri kamere, a jedna od njih ima odličnu percepciju dubine što znači da je ovaj telefon odličan za sve uslove fotografisanja.

Međutim, u odnosu na iPhone, kod ovog modela je malo jače procesuiranje fotografija. Iako je HDR obrada odlična, često visoki kontrasti ostaju pomalo ravni, a izoštravanje nekih fotografija čini da one izgledaju kao da su naslikane. No, u pitanju su detalji koje mnogi kupci ni ne primate.

Samsung Galaxy S – serija telefona vrhunskog kvaliteta

Poznato je da je Samsungova Galaxy S serija među najkvalitetnijima, a tako ni Samsung Galaxy S10 5G model ne izostaje. Poseduje četiri kamere, a osim odličnih performansi, ovaj model ima i Auto ode za fotografije koji odlično funkcioniše.

Ima i 3D kameru koja je na dubinu slike osetljiva, a sližu za prepoznavanje lica i obezbeđuje i zamućenje pozadine.

Ipak, širokougaona kamera manje detalja prikazuje nego što to čine konkurentski modeli, ali to je ipak zanemarljivo u odnosu na sve ostale sjajne performanse koje ovaj uređaj poseduje.

Sponzorisani tekstovi:

Loading...