Zašto treba birati silikonske mušeme?

Mušeme su odavno postale neizostavni deo mnogih kuhinjskih prostora. Klasični stilovi su i dalje dostupni, ali danas su sve traženiji zabavni dezeni i unikatni dizajn.

Najviše se kupuju silikonske mušeme, jer su veoma praktične i lake za odražavanje.

Mušema, tačnije vinilna tkanina se prodaje u rolnama i koristi se za proizvodnju stolnjaka, pokrivača, torbi, kuhinjskih dodataka i mnogih drugih proizvoda.

Takođe se može koristiti i kao gotova obloga za stolove ili druge vrste obloga za automobil, roštilj itd. Odlične su za zaštitu od vode i njihova upotreba je jednostavna.

Prednosti silikonske mušeme

Ukoliko razmišljate o kupovini mušema za svoj dom, evo nekoliko prednosti ovih modernih pokrivača za sto.

Ne gužvaju se, a kada dođu u kontakt sa hranom, one se neće umrljati. Lako se čiste i samo jedno brisanje mušeme dovoljno je da bi ona izgledala kao nova.

Zbog toga je odlična za spoljnu upotrebu kao stolnjak ili za upotrebu u restoranima gde zbog velikog broja gostiju nije moguće često menjanje stolnjaka.

Mušema je čista i ekološki efikasna opcija za razliku od tekstilnih stolnjaka koji se zbog čestih pranja brzo pohabaju.

Papirni stolnjaci su odlični za jednokratnu upotrebu, ali ne predstavljaju efikasno dugoročno rešenje.

Najčešća upotreba mušema

Mušeme se uglavnom koriste kao stolnjaci za restorane ili za ličnu upotrebu.

Ali koriste se i na mnogo načina tamo gde postoji potreba za pokrivačem na koji neće uticati vremenski uslovi i voda, a gde mrlje treba brzo i lako ukloniti.

Reč je o proizvodu koji je veoma otporan i koji može dugo da traje.

Mušeme mogu da se koriste i u industrijske svrhe, ali mogu da se upotrebe i kao automobilske obloge, obloge za nameštaj, za roštilj kao prekrivači, podmetači, nadstrešnice, materijal za torbe, šatore, za obloge polica, itd.

Ako imate stari sto za piknik koji je pohaban i ima vidljiva oštećenja, onda je mušema pravi izbor da se ploča stola prekrije veselim detaljima.

Ima ih u širokom spektru jarkih boja i dezena i lako se održavaju vlažnom krpom, pa se mogu koristiti iznova i iznova.

Mušeme su takođe i lako prenosive. Samo ih smotajte i odnesite u park ili na plažu ili ih zakačite na površinu koju želite da pokrijete.

Ipak, morate biti oprezni da ne postavljate vruće predmete direktno na površinu pokrivenu mušemom, jer može da krene da se topi.

Razređivač boje, sredstvo za uklanjanje lakova i drugi rastvarači takođe će uništiti mušemu stoga nikako nemojte koristite ova sredstva.

Dodajte malo boje u svoj dom!

Silikonske mušeme se mogu koristiti od stolnjaka do polica, a na mnogo načina mogu vašem domu dodati boju i udobnost.

U mnogim domovima mušeme se najčešće biraju za kuhinjske stolove, pogotovu ako su deca mala.

Mušeme mogu poslužiti mališanima i kao prostirka za igranje, ali i kao zaštita određenih površina dok su mališani mlađi. A mogu biti i veoma praktični dodaci za radni sto.

Takođe, mušeme mogu da posluže i za prekrivanje polica, pa ako ste rešeni da malo eksperimentišete i domu dodate nešto više detalja i veselih boja, onda su pravi izbor silikonske mušeme koje se mogu iskoristiti u brojne svrhe.

Sponzorisani tekstovi:

Loading...