Zašto treba da koristimo papirne slamke? 

Da li možda razmišljate da u sledećoj kupovini umesto plastičnih uzmete papirne slamke?

Prelazak na papirne slamke je aktuelna tema već neko vreme u svim medijima, a u redovima koji slede pokušaćemo da vam pojasnimo razloge zbog čega još danas treba da ih koristite u svojim domovima.

Plastičnim slamčicama je potrebno da se razgrade ni manje ni više nego 200 godina, i one upravo čine 4% svetskog otpada, verovali ili ne.

Zvuči prilično zastrašujuće kada shvatite da svaka slamka od plastike koja je proizvedena još uvek postoji, ili u zemlji, ili u vodi ili u hrani.

Mnoge zemlje su zabranile upotrebu jednokratnih proizvoda od plastike, a kao ekološku varijantu nude papirne slamke.

Ako mogu velike svetske kompanije kao što su McDonalds i Starbucks da pređu na svakodnevnu upotrebu papirnih slamki u svojim ugostiteljskim radnjama možete i vi kod svoje kuće.

Da biste se opredelili za papirne slamke prvo morate shvatiti štetnost plastike. Kada razmislite o svim benefitima papirne slamke sigurno ćete poželeti da je koristite u svom domaćinstvu.

Statistike kažu da će do 2050. godine biti više plastike nego ribe u vodi, a u Evropi se godišnje baci i do 25 miliona tona plastike.

Svako od nas godišnje pojede oko 70 000 čestica mikroplastike, a preko 700 vrsta morskih stanovnika su u opasnosti od izumiranja jer sve je više plastike u vodi.

Problem plastičnih slamki je taj što se ne recikliraju, a toliko su lagane da brzo stižu do vodenih površina. Pored riba, često kornjače i ptice pojedu ove slamke misleći da su hrana i uginu.

Ispijanje omiljenih napitaka zaista jeste lepše iskustvo uz slamčicu, ali niko vas ne primorava da se toga odreknete već samo da pređete na papirne slamke.

Da biste poželeli da ih koristite u svom domu potrebno je da bolje upoznate sam način izrade i materijal od koga se prave papirne slamke.

Papirne slamke su napravljene od biorazgradivog troslojnog papira koji se neće raspasti prilikom upotrebe i dodira sa vašim omiljenim napitkom.

Lepak koji se koristi u proizvodnji papirnih slamki je napravljen od prirodnih prehrambenih sirovina i bezbedan je za upotrebu.

Bilo da koristite slamčice za topla ili hladna pića papirne slamke će izdržati i neće se raspasti prilikom upotrebe, jedino njihov rok upotrebe jeste kraći od plastične slamke.

Na ovaj način pazite na očuvanje životne sredine i podižete svest o zdravijoj planeti u svojoj okolini.

Papirne slamke pored toga što su biorazgradive one su i kompostive, a materijal od koga su izrađene je odobren od strane FDA; odnosno uprave za hranu i lekove.

Bitno je naglasiti da papirne slamke nisu štetne za okolinu, ne zagađuju vode ni zemlju.

Velika prednost papirnih slamki u odnosu na plastične je ta što postoje i mogu biti napravljenje u različitim bojama, sa raznovrsnim printom i dizajnom.

Pažljivo dizajnirane sa modernim printovima papirne slamke mogu biti unikatan dodatak na svim vašim zabavama.

Da li koristite papirne slamke ili ako ne, da li ste spremni da se odreknete plastičnih zarad očuvanja životne sredine i zdravije planete?

Sponzorisani tekstovi:

Loading...