Ovo vam nijedan zubar neće reći: Jednostavan način za borbu protiv KARIJESA kod kuće!

Oralni problemi su veoma česti kod većine ljudi.

Održavanje oralne higijene je veoma bitno, ne samo kako bi spriječili loš zadah i žutilo zuba, već i kako bi spriječili nastajanje rana i karijesa.

zubari

Ipak, postoje slučajevi kada pasta za zuba nije dovoljna. U tom slučaju prije svega trebali biste se okrenuti prirodi.

Naime, prema studiji obavljenoj od strane Athlone Institute of Technology, kokosovo ulje ima sposobnost uništavanja opasnih bakterija.

Studija je pokazala da je ovo ulje korisno u otklanjanju streptokoka, Candida Albicans, bakterija koje su uzroci oralnih problema.

Dr. Damien Brady koji je vodio ovo istraživanje, tvrdi da je upotreba kokosovog ulja dobra alternativa kojom možemo izbjeći upotrebu hemikalija.

Iako nije uključeno u proizvode, ljudi ga koriste za ispiranje usta. Ipak, korisno je i bez nuspojava. Način upotrebe kokosovog ulja, podrazumijeva uzimanje kašike ulja i zadržavanje u ustima 10-20 minuta. Tako će se bakterije povući u ulje.

Kokosovo ulje posjeduje laurinsku kiselinu značajnu za uništavanje bakterija. Možda nećete odmah uspjeti podesiti potrebnu količinu ulja, dovoljnu za dobar rezultat. Trebate ispljunuti ulje u smeće, a ne u sudoper.

Takođe, isperite temeljito usta, kako ne biste progutali ulje sa bakterijama. Važno je napomenuti da ova metoda nije zamjena za uobičajeno četkanje i pranje zuba.

Sponzorisani tekstovi:

Loading...