LJUBAV: Pingvin prepliva 7.500 kilometara svake godine da poseti čoveka koji mu je spasio život – VIDEO

Nakon nedelju dana, on je pokušao da vrati pingvina u more, ali ptica nije želela da ode

Jedan pingvin svake godine prepliva 7.500 kilometara kako bi se ponovo sreo sa svojim prijateljem, čovekom koji mu je pre 5 godina spasio život.

Pecaroš Žoao Perejra de Suza, koji živi na ostrvu nedaleko od Rio de Žanejra u Brazilu, pronašao je 2011. godine pingvina prekrivenog naftom i na samrti na svojoj plaži.

pingvin-640x398

On je očistio pingvinovo perje i svakodnevno ga hranio ribom. Nazvao je svog novog prijatelja Dindim.

Nakon nedelju dana, on je pokušao da vrati pingvina u more, ali ptica nije želela da ode. „Ostao je sa mnom 11 meseci, a onda je nestao kada je presvukao svoje staro perje“, priseća se Žoao.

Međutim, Dindim se vratio nakon par meseci. On je jednog dana uočio pecaroša na plaži i pratio ga do kuće.

Dindim proteklih pet godina provodi po 8 meseci sa Žoaom, dok ostatak vremena verovatno provodi na obali Argentine i Čilea, pareći se sa drugim pingvinima.

Smatra se da on svake godine prepliva oko 7.500 kilometara kako bi ponovo bio sa čovekom koji mu je spasio život.

„Volim tog pingvina kao da je moje dete i verujem da i on mene voli“, rekao je Žoao. „Ne da nikom drugom da ga dodirne. Kljucne ih ako pokušaju. Leži mi u krilu, pušta me da ga tuširam i da ga nosam naokolo, a čak jede i sardine iz moje ruke“.

„Svi su rekli da se neće vratiti, ali on se vraća svake godine. Dođe u junu i odlazi u februaru i svaki put je sve srećniji kada me ponovo vidi“, rekao je Žoao.

Biolog i profesor Krajevski, koji je intervjuisao pecaroša, rekao je da nikada nije video ništa slično. „Mislim da pingvin veruje da je Žoao deo njegove porodice i da je takođe pingvin“, rekao je on. „Kada ga vidi, on maše repom kao pas i ispušta zvuke oduševljenja“.

Eto, taman kad pomislite da ne može biti gore, jedan pingvin vam popravi dan.

Pogledajte video:

izvor: ksb

Sponzorisani tekstovi:

Loading...